Toyota Winglet. Παρά τις αδυναμίες του προδιαγράφει τις μετακινήσεις του αύριο

Toyota Winglet. Παρά τις αδυναμίες του προδιαγράφει τις μετακινήσεις του αύριο

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από 5 χρόνια, ότι η Toyota προχωρούσε στις δοκιμές του (ηλεκτρικού) Winglet και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κυκλοφορήσει μια σειρά τέτοιων οχημάτων στους δρόμους της Tsukuba, μιας πόλης στην περιοχή της πρωτεύουσας Τόκιο (Vid)

Το Winglet είναι βασικά μια αντιγραφή του Segway, μόνο σε μικρότερη κλίμακα, και, ενδεχομένως, πιο φιλικό προς το χρήστη. Ενώ πάντως ο σχεδιασμός φαίνεται εξαιρετικά φιλικός, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω διτρόχου, δεν πείθουν. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Η Toyota ισχυρίζεται ότι το Winglet αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 6 χλμ/ώρα που σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσιάζει αφού αυτή την απόσταση μπορεί να την καλύψει ο μέσος άνθρωπος, σε επίσης 1 ώρα, περπατώντας.

Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών απαιτούνται 90 λεπτά και 60 λεπτά προκειμένου να φορτιστούν κατά 80%. Η μπαταρία είναι μικρή σε διαστάσεις και ισχύ και δίνει μια αυτονομία μόλις 6 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, η Toyota αναφέρει ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί η Winglet μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2016 και ίσως έτσι καταλήξει σε ένα εντελώς διαφορετικό μηχάνημα και σίγουρα πιο χρήσιμο. Από ό, τι είδαμε στο βίντεο, το Winglet είναι πράγματι ένα πολύ ευχάριστο μηχάνημα, αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά από την αδιαμφισβήτητη χρηστικότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα