ΝΔ: Νέα μέτρα προ των πυλών φέρνει η επιστολή Τσακαλώτου

ΝΔ: Νέα μέτρα προ των πυλών φέρνει η επιστολή Τσακαλώτου
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Στη ΝΔ επιμένουν να ζητούν άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ενώ παράλληλα κρίνουν ότι αυτό θα φέρει νέα μέτρα ερμηνεύοντας το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου

Το κύριο συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγουν στο Μοσχάτο, μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου είναι πως το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης φέρνει με μαθηματική ακρίβεια νέα μέτρα. Ως εκ τούτου θεωρούν ότι καταρρίπτεται το βασικό πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης και αποκαλύπτεται η πραγματική στόχευση της κίνησης του Αλέξη Τσίπρα για την εφάπαξ παροχή βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και για το ΦΠΑ στα νησιά, που κατά τη ΝΔ είναι η παραπλάνηση του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, εκτιμούν ότι Μάρτη και Απρίλη έρχεται νέο ψαλίδι στις συντάξεις, ενώ παράλληλα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τελικά ο δημοσιονομικός κόφτης θα τεθεί σε εφαρμογή για τους στόχους του 2016.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της ΝΔ σηκώνουν πολύ ψηλά τους τόνους, ενώ με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις υποδέχτηκαν τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της επιστολής Τσακαλώτου από τον υπουργό οικονομικών, κάνοντας λόγο για «υποτέλεια», «μετάνοια», «εξευτελισμό» και «ταπείνωση» ως προς τη σχέση της χώρας με τους δανειστές. Ήδη τον τόνο πριν την επίσημη αντίδραση της ΝΔ είχε δώσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης. Για «ξεβράκωμα» της κυβέρνησης έκανε επίσης λόγο και ο Μάκης Βορίδης.

Στο πλαίσιο όλων αυτών ωστόσο η ΝΔ επιμένει να ζητάει άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι και η ίδια θεωρεί ότι θα φέρει νέα μέτρα με επώδυνες περικοπές για τους πολίτες. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη φέρει η κυβέρνηση. «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνευθύνη της ΝΔ» τονίζει πηγή του Μοσχάτου επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη. Έπρεπε να είχε κλείσει την αξιολόγηση ήδη, με τον καλύτερο τρόπο όπως τους ζητούσε η ΝΔ. Η χώρα δεν μπορεί να είναι έρμαιο της ψευτοδιαπραγμάτευσής τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα