Μεγάλη φωτιά στα Χανιά. Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δράμα, Μεσολόγγι

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά. Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δράμα, Μεσολόγγι
Wildfire at Kareas region, in Athens, on July 17, 2015 / , , 17 , 2015 SOOC

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στα Καλύβια, την Τζιά, το Αλιβέρι και το Παρόρι Λειβαδιάς. Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Σπίνα του δήμου Καντάνου Σελίνου στα Χανιά σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο, με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύδει στην περιοχή. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες,12 οχήματα,5 άτομα πεζοπόρο,1 ΟΤΑ,1 ιδιωτικό βυτιοφόρο & 1 Ε/Π.

Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στα Καλύβια, την Τζια, τον Αργυρό Αλιβερίου στην Εύβοια και το Παρόρι Λειβαδιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

Τη Δευτέρα, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Κ.Χ. του Δ., 43 ετών ημεδαπός,, ως υπαίτιος για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση που προκλήθηκε χθες 14/08/2016, στην περιοχή Όλυμπος Καλυβίων Αττικής, όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Σε πλήρη ύφεση η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στο Δοξάτο Δράμας και γρήγορα εξαπλώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος, με βλάστηση και πουρνάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν οι επιχειρησιακές δυνάμεις, προς αποφυγή πιθανών αναζωπυρώσεων.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Συλλυπητήρια Κουρουμπλή για τον θάνατο του πυροσβέστη

“Ένας θάνατος την ώρα του καθήκοντος έρχεται να σκορπίσει την θλίψη στο πανελλήνιο και ειδικά στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η αυταπάρνηση του πυροσβέστη ο οποίος έπεσε νεκρός εν μέσω της άνισης μάχης του με τις φλόγες στο Παρόρι Βοιωτίας, μας τονίζει με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνιση και συστράτευση όλων, πυροσβεστών, πολιτών, κράτους, ώστε να πετύχουμε, επιτέλους, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καταστροφικού αυτού φαινομένου που εκδηλώνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατακαίει τον πλούτο της και ενίοτε γίνεται αιτία να χαθούν άνθρωποι. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους οικείους του και στο Πυροσβεστικό Σώμα”, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Τόσκας: Οι προσπάθειες των πυροσβεστών καλύπτουν διαχρονικά κενά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εκφράζει θερμά συλληπητήρια για το θάνατο του Πυροσβέστη, τόσο στην οικογένειά του όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τα θερμά μου συλλυπητήρια για το χαμό του γενναίου πυροσβέστη που χάθηκε στην αποστολή υπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Οι άοκνες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πυρόσβεσης έρχονται να καλύψουν διαχρονικά κενά σε τεχνολογία και να αντιμετωπίσουν τις, αισθητά πλέον, διαφοροποιημένες κλιματολογικές συνθήκες. Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αξίζει την αμέριστη υποστήριξή μας”.

ΝΔ: Το ΠΣ θρηνεί ακόμη ένα στέλεχός του

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου. Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Παρόριο Βοιωτίας”, αναφέρει από τη μεριά της η ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROU.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα