Καυγάς για την επιστολή Τσακαλώτου

Καυγάς για την επιστολή Τσακαλώτου
Economic and Financial (ECOFIN) Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Nov. 8, 2016 / , 8 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Πυρά από Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη, για την επιστολή Τσακαλώτου. Ζητούν να δοθεί το περιεχόμενο της στη δημοσιότητα. Τι απαντά η κυβέρνηση

Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς ζητούν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, κάνει λόγο για “φτηνό σόου” της κυβέρνησης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει σύμμαχος όσων θέλουν αέναη λιτότητα στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό, δημοσιεύοντας το περιεχόμενο της επιστολής.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη από την πλευρά της, ζητά ενημέρωση της Βουλής για την επιστολή και σημειώνει ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση προκλήθηκε, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή, προκαλεί ερωτηματικά.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωναν σκωπτικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση “ανακάλυψε” τρεις μέρες μετά την επιστολή Τσακαλώτου και σημείωσαν ότι έχει σταλεί από την Παρασκευή και η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία νέα δέσμευση.

Ζητούν μάλιστα από τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει αν  έπρεπε να δοθεί η εφάπαξ 13η σύνταξη και αν έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στην αγορά. Επίσης ζητούν από τη ΝΔ να τοποθετηθεί σχετικά με το αν η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, για ένα χρόνο, έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε κατοίκους και τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνουν ακόμα ότι 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι ενισχύθηκαν με ένα σεβαστό ποσό και η αύξηση του ΦΠΑ ανεστάλη στα νησιά.

Τέλος, καλούν την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα και τώρα με δήλωση του αρχηγού της να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους. “Η αναγνώριση πολιτικού λάθους δεν είναι ντροπή”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

“Τρεις μέρες μετά την αποστολή της επιστολής μετάνοιας του κ. Τσακαλώτου στους θεσμούς, η Κυβέρνηση αρνείται να τη δώσει στη δημοσιότητα.

Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί το περιεχόμενό της θα αποκαλύψει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το ένα χέρι υπογράφει δηλώσεις συμμόρφωσης και με το άλλο βαράει τα τύμπανα της δήθεν ρήξης;

Οι  πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια. 

O κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν θα διστάσει να υπογράψει ό,τι του ζητηθεί για να καθυστερήσει την αναμέτρηση με την λαϊκή ετυμηγορία.

Έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος ορισμένων ακραίων στην Ευρώπη, που θέλουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη σε αέναη λιτότητα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα φτηνό σόου για εσωτερική κατανάλωση.

Αν η Κυβέρνηση διαφωνεί με αυτήν την εκτίμηση, δεν έχει παρά να δώσει την επιστολή Τσακαλώτου στη δημοσιότητα”.

Η ανακοίνωση της ΔΗΣΥ

“Οι συνεχείς τακτικισμοί και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι υπονομεύουν  την πορεία της χώρας και την εγκλωβίζουν σε ένα αέναο κύκλο αδιεξόδων και δεσμεύσεων.

Παραμονή των Χριστουγέννων, η Κυβέρνηση της «περήφανης» διαπραγμάτευσης αναγκάστηκε να δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις προς τους εταίρους, με επιστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τον έκτακτο και εφάπαξ χαρακτήρα του βοηθήματος προς τους συνταξιούχους, αυτό που ο Πρωθυπουργός ψευδόμενος για μια ακόμη φορά, παρουσίασε ως 13η σύνταξη.

Πολλά ερωτηματικά όμως, προκύπτουν από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση παρότι προκλήθηκε, δεν έδωσε στη δημοσιότητα και αποκρύπτει επιμελώς το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, διαρρέοντας παράλληλα ότι δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.

Επειδή, ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει, ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις-δεσμεύσεις που ανέλαβε, για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση  ως αποτέλεσμα των επικοινωνιακών και άστοχων χειρισμών της.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής στις 24-12-2016 προς τους θεσμούς και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική Κυβέρνηση.

2.Καλείται να καταθέσει προς γνώση της Βουλής και των Ελλήνων πολιτών την συγκεκριμένη επιστολή”.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα