70ό Φεστιβάλ Βενετίας: το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

70ό Φεστιβάλ Βενετίας: το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

Διαβάστε αναλυτικά το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 70ού Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο θα γίνει από τις 28 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λίντο

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Στην επετειασκή, 70ή χρονιά της, η Μόστρα της Βενετίας επιλέγει να διαγωνιστούν 20 ταινίες – ανάμεσά τους και μια ελληνική – με κατεύθυνση το «τόπο στον σκηνοθέτη».

Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα το έκανε σαφές από την πρώτη χρονιά που (ξανά)ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Βενετίας: αναζητά σκηνοθέτες με έντονη προσωπική ματιά, φιλμογραφίες που κάνουν τη διαφορά κι όχι επώνυμους συντελεστές και γκλαμ.

Έτσι, στη φετινή επιλογή του Διαγωνιστικού Τμήματος, οι 20 τίτλοι που έχουν επιλεγεί – ανάμεσά τους και το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά – μοιάζουν να συνοψίζουν ακριβώς αυτή την κινηματογραφική κατεύθυνση, παρότι οι παλαιοί, γνώριμοι δημιουργοί είναι περισσότεροι από τους πρωτοεμφανιζόμενους.

Με κορωνίδες το «Zero Theorem» του Τέρι Γκίλιαμ, τη «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς, το «Τζο» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, το «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ, το καινούριο ντοκιμαντέρ του Ερολ Μόρις και το τελευταίο animation του Μιγιαζάκι, το επετειακό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 70ού Φεστιβάλ Βενετίας μοιάζει να προετοιμάζει τους καλεσμένους του για αγνό σινεμά.

Κι αν αστράψει και κανένα φλας, τόσο το καλύτερο! Το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας θα γίνει από τις 28 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λίντο.

Διαβάστε το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 70ου Φεστιβάλ Βενετίας στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα