Το #sxima_logou της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το μνημόνιο τρέλανε το twitter

Το #sxima_logou της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το μνημόνιο τρέλανε το twitter
Nikos Libertas / SOOC

Η χρήση της έκφρασης "σχήμα λόγου" από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη καταργηθεί το μνημόνιο με ένα νόμο προκάλεσε "πάρτι" στα social media

Είναι από τη μία τα γραπτά που μένουν, είναι και από την άλλη τα λόγια που εύκολα λέγονται αλλά δύσκολα μαζεύονται, μια φράση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου πυροδότησε το πιο επικό τρολ των τελευταίων ημερών για τα έργα και της ημέρες της νέας κυβέρνησης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το γεγονός πως τελικά το μνημόνιο ακόμη δεν έχει καταργηθεί με ένα νόμο, όπως είχε εξαγγείλει η σημερινή κυβέρνηση προεκλογικά. Για την ακρίβεια η κα. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η κατάργηση με ένα νόμο αποτελούσε ένα “σχήμα λόγου” που ειπώθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να ψηφίσει τα μέτρα “800 σελίδων” το Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση του Eurogroup.

Αυτή η φράση, το “σχήμα λόγου” έδωσε λαβή και απίθανα, έξυπνα και πολύ εύστοχα σχόλια στο twitter. Μερικά από τα πιο πετυχημένα συγκεντρώσαμε εδώ. Να σημειώσουμε πως το hashtag #sxima_logou δεν άργησε να γίνει top trend στο ελληνικό twitter!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα