Κιμ Γιονγκ Ουν κερνάει, Κιμ πίνει. Το 20ημερο φεστιβάλ μπίρας που εγκαινίασε στην Πιονγιάνγκ

default image

Τύφλα να 'χει το Oktoberfest, σχολιάζει η βρετανική Mirror για το μεγαλειώδες φεστιβάλ μπίρας που οργανώνει το κράτος της Βορείου Κορέας και που αναμένεται να διαρκέσει 20 ολόκληρες ημέρες (vid)

Η Βόρεια Κορέα παρουσιάζει το πρώτο φεστιβάλ μπίρας όλων των εποχών στην Πιονγιάνγκ και όλοι επιθυμούν αυτό να μείνει στην ιστορία ως μεγαλειώδες. Η εκδήλωση που υπόσχεται να χαρίσει ατελείωτες στιγμές απόλαυσης με παγωμένη μπίρα ξεκίνησε το Σάββατο και αναμένεται να διαρκέσει 20 ολόκληρες ημέρες.

Φυσικά, σε ένα καθεστώς όπως εκείνο της ασιατικής χώρας, όλα οργανώνονται και ελέγχονται από το κράτος και όπως είναι επίσης αναμενόμενο η μπίρα – που πάντως φαίνεται να ρέει άφθονη – είναι τοπική, παραγόμενη στη Βόρεια Κορέα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την Taedonggang μπίρα, που δανείζεται το όνομά της από τον Taedong ποταμό που διατρέχει την πρωτεύουσα.

Περί τους 500 εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν τη μπίρα της χώρας δωρεάν για τις πρώτες δύο ώρες από τη στιγμή που το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του. Στη συνέχεια επετράπη η είσοδος στο κοινό με σερβιτόρες ντυμένες με μπλε στολές που θυμίζουν πολύ αεροσυνοδό να σερβίρουν χαμογελαστές.

 

Το όλο event κάλυψε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, εξασφαλίζοντας δηλώσεις ενθουσιασμένων επισκεπτών που απολάμβαναν τη νέα μπύρα. “Είναι ιδιαίτερα δροσιστική και πολύ γευστική” φαίνεται να αναφέρει ένας Βορειοκορεάτης για να συμπληρώσει: “Πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλη μπύρα στον κόσμο σαν την δική μας”. Κλείνοντας ο ευτυχής πολίτης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον ηγέτη του: “Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ηγέτη μας που μπορούμε να πιούμε με την ψυχή μας σήμερα”.

ΠΗΓΗ MIRROR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα