Ένιψαν τα χέρια τους οι ΑΝΕΛ για τις ασυλίες Σταθάκη – Πολάκη

Ένιψαν τα χέρια τους οι ΑΝΕΛ για τις ασυλίες Σταθάκη – Πολάκη

Ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος πήρε αποστάσεις από τις δικογραφίες κατά των δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία τάχθηκε κατά των άρσεων ασυλίας

«Όχι» στην πρόταση άρσης της ασυλίας του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, είπε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τους ΑΝΕΛ να διαφοροποιούνται, πάντως, από την κυβερνητική στάση και να δηλώνουν «παρών» σε αμφότερες τις ψηφοφορίες.

Ο κ. Σταθάκης, εγκαλείται για παλαιά υπόθεση η οποία αφορά στη διαχείριση κονδυλίων ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ο σημερινός υπουργός Οικονομίας ήταν καθηγητής. Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ της άρσης. Το ΚΚΕ διατύπωσε επιφυλάξεις ενώ η Ένωση Κεντρώων απουσίαζε.

Η δικογραφία κατά του Παύλου Πολάκη αφορά την περίοδο κατά την οποία ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν δήμαρχος Σφακίων και επέτρεψε σε πλοιάριο , το οποίο δεν ήταν εγκεκριμένο από νηογνώμονα, να παραλάβει τουρίστες λόγω έκτακτης ανάγκης. Κατά της άρσης της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΚΕ. «Ναι» είπε η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενώ «παρών» -μαζί με τους ΑΝΕΛ- δήλωσε και η Ένωση Κεντρώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα