Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν

default image

Ο Αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του υψηλόβαθμου στελέχους του ISIS από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ. Οι τελευταίες δεν επιβεβαιώνουν

Τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν Χαφίζ Σαΐντ Χαν σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρεσβευτής του Αφγανιστάν στο Πακιστάν. Ο αμερικανικός στρατός πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την είδηση.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο αρχηγός του ISIS στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν μαζί με τους διοικητές του και μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους του ΗΠΑ στις 26 Ιουλίου στην περιοχή Κοτ της επαρχίας Νανγκχαρχάρ του Αφγανιστάν”, ήταν η δήλωση του πρεσβευτή στο Reuters.

Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, θα αποτελέσει πλήγμα στις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους να επεκτείνει την κυριαρχία του στην περιοχή, σημειώνει το Reuters ενώ θα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος μαχητής της οργάνωσης που θα έχει σκοτωθεί από επιδρομή των ΗΠΑ, καθώς έχει προηγηθεί, τον Μάιο, ο θάνατος του Αφγανού ηγέτη των Ταλιμπάν Αχτάρ Μανσούρ στο Πακιστάν.

Ο Χαν είχε αναφερθεί από Αφγανούς και πέρσι ότι είχε σκοτωθεί, κάτι που δεν ίσχυε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, Μάικλ ΛαΧορν τόνισε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν γνωρίζουν τις πληροφορίες περί θανάτου του Χαφίζ Σαΐντ Χαν αλλά δεν μπορούν να τις επιβεβαιώσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα