Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Υπό περιορισμό οι εστίες της Κέρκυρας

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Υπό περιορισμό οι εστίες της Κέρκυρας
Πυρκαγια σε δασική έκταση στην Βοιωτία στα Δερβενοχώρια,στην περιοχη Στεφάνη,δυτικα της Πάρνηθας.Απο το πρωί επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος,Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Οι Πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα σε Μπαρμπάτι, Στρογγυλή και Χλοματιανά στην Κέρκυρα καθώς και στο Γύθειο. Νέο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε το μεσημέρι και στο Ρέθυμνο

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα από το πρωί, με τις εστίες στην Κέρκυρα να κάνουν στάχτη δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς και στο Γύθειο. Φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι  και στο δήμο Μυλοποτάμου Κρήτης.

Υπό περιορισμό τέθηκαν και οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι. Μετά από τέσσερις περίπου ώρες, οι πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, δίνοντας μάχη με την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στη Νότια και τη Βόρεια Κέρκυρα, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης»

 

Μαίνεται και το μέτωπο στο Γύθειο

Παράλληλα, ένα ακόμη μεγάλο μέτωπο μαίνεται αυτή τη φορά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη Καναντέρ και 4 Πετζετέλ.

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Μυλοπόταμο Κρήτης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή οι πυροσβέστες για φωτιά που ξέσπασε στον δήμο Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:50 το μεσημέρι σε πλαγιά βουνού βόρεια του οικισμού των Χελιανών.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 άνδρες και ένα τμήμα πεζοπόρου. Το πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί σ’ ένα πολύ δύσβατο σημείο με τους πυροσβέστες να δυσκολεύονται στην προσέγγισή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ – ευτυχώς – δεν απειλείται ο οικισμός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, CRETAPOST Φωτογραφίες: corfupost)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα