Οι πρώτες προσλήψεις 985 μόνιμων στην Υγεία μετά από έξι χρόνια

Οι πρώτες προσλήψεις 985 μόνιμων στην Υγεία μετά από έξι χρόνια
Eurokinissi

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι. Πότε αρχίζει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής

Αυτή εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ άλλων 759 προσλήψεων για μόνιμους στα νοσοκομεία της χώρας κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ ενώ το ΑΣΕΠ έχει ήδη εκδώσει την προκήρυξη για την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 226 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας αλλά δεν έχει ακόμη ανοίξει τις αιτήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr ήδη προκηρύχθηκαν την, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 226 θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 16 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ
Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), εκατόν είκοσι πέντε (125) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Ακτινοφυσικών-Φυσικών Ακτινοφυσικής, Διαιτολόγων, Διοικητικού-Οικονομικού, Νοσηλευτικής, Φαρμακοποιών, Χημικών-Βιοχημικών-Βιολόγων.

Β’ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), εκατόν μία (101) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Βοηθητικού Υγειονομικού προσωπικού (ειδ. Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών, Νεκροτόμων-Σαβανωτών-Αποτεφρωτών, Νοσοκόμων), Επιμελητών, Προσωπικό Καθαριότητας (ειδ. Πλυντών-τριών), Εργατών.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαραίτητα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Το νοσηλευτικό, παραϊατρικό, το επιστημονικό μη ιατρικό, το διοικητικό, και το λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, προσφέρουν υπηρεσίες αντίστοιχες του γνωστικού αντικειμένου της θέσης αρμοδιότητάς τους, με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σημειώνεται σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ότι για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).
δείτε εδώ την πρώτη προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika:

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2015

Καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις και θεσπίζεται εθνική σύνταξη 390 ευρώ
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα