Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτη

Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτη
FILE - In this Wednesday, Aug. 9, 2017 file photo, French soldier stands next to the scene where French soldiers were hit and injured by a vehicle in the western Paris suburb of Levallois-Perret near Paris, France. The soldiers of France's Sentinelle operation, along with other security forces patrolling French streets, are increasingly the main targets of attacks. Knives, machetes, hammers and vehicles have been used in the seven attacks this year - in each case against security forces - despite France's state of emergency. In the latest, on Wednesday, Aug. 9 a BMW slammed into six soldiers as they left their barracks outside Paris for duty in what authorities said was a "deliberate" attack.(AP Photo/Kamil Zihnioglu, file) AP

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν δεχτεί Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί μαζικά σε ευαίσθητους στόχους της γαλλικής πρωτεύουσας έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα ενόπλων ισλαμιστών

Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα δέχτηκε ένας στρατιώτης που περιπολούσε στο σταθμό του μετρό Châtelet, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Ο δράστης συνελήφθη και κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 06.30 το πρωί της Παρασκευής. Ο στρατιώτης που δέχτηκε την επίθεση συμμετείχε στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση Sentinelle.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία επιλήφθηκε της έρευνας για την επίθεση. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκέντρωσε αμέσως σήμερα το πρωί γύρω του το σύνολο των ειδικών που κινητοποιήθηκαν για το θέμα αυτό για να εξετάσουν την υπόθεση. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία επιλήφθηκε αμέσως», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την υπογραφή των νόμων για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από επιθέσεις που έχουν δεχτεί Γάλλοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί μαζικά σε ευαίσθητους στόχους της γαλλικής πρωτεύουσας έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα ενόπλων ισλαμιστών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 230 ανθρώπους την τελευταία τριετία στη χώρα.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP/Kamil Zihnioglu)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα