Πράσινες ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά

Πράσινες ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά
ΑΘΗΝΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Πώς εξελίσσονται οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Δείπνα, συναντήσεις και παρασκήνιο. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Με το βλέμμα στραμμένο στο επικείμενο ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που έχει προαναγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πυκνώνουν οι εσωκομματικές διεργασίες και οι ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών.

Η Χαριλάου Τρικούπη που επιθυμεί να διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πεδίο μέχρι το προσεχές Φθινόπωρο, ανακοίνωσε ήδη την σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου για την επόμενη Δευτέρα, αλλά και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 12 Ιουλίου, ώστε να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα βήματα.

Με δεδομένο το ρευστό πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται από τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και την προεδρική εκλογή, τα «πράσινα» στελέχη ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, επιχειρώντας ίσως και να φέρουν πιο κοντά – χρονικά – της εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις στο παρασκήνιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με πολλά από τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη, έχουν ως στόχο την όσο το δυνατόν ευθυγράμμιση όλων των απόψεων στη λογική της αναζήτησης συμμαχιών για την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν όμως και εκείνα τα στελέχη, που επιμένουν ότι οι εξελίξεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι ουσιαστικές – αν όχι δραματικές – από τη στιγμή που κάποιοι εξ αυτών, βάζουν συνεχώς με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους ζήτημα ακόμα και αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα και τερματισμού της συνεργασίας με την ΝΔ…

Στο κλίμα αυτό, συνεχίζονται οι «μαζώξεις» και τα μυστικά δείπνα στελεχών όλων των τάσεων σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν ο καθένας ξεχωριστά την ταυτότητά του ενόψει του Συνεδρίου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να παρακολουθεί τις κινήσεις τακτικής μέσα στο κόμμα, χωρίς ωστόσο να προβαίνει και σε αποδοκιμασία τους.

Δεν λείπουν ωστόσο και τα στελέχη εκείνα, που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα οποία του εισηγούνται πιο δραστικές κινήσεις, προκειμένου να προλάβει και πιθανές εξελίξεις με ανοιχτή και οργανωμένη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του.

Μέσα σε όλα αυτά, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ΓΣΣΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ αλλά και την ΠΑΣΕΓΕΣ, τραβούν το δικό τους δρόμο, οργανώνοντας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα το δικό τους περιφερειακό δίκτυο, ενώ εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κάνουν εμφανή την παρουσία τους, ανακοινώνοντας τις ομάδες που ήδη συγκροτούν σε κάθε μία ξεχωριστά Περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα