Στα δύο για τα ιδιωτικά κανάλια η ΕΕΤΤ

Στα δύο για τα ιδιωτικά κανάλια η ΕΕΤΤ

Ο πρόεδρος Δ. Τσαμάκης ανέφερε στη Βουλή ότι το φάσμα χωρά μέχρι 6 κανάλια. Ο αντιπρόεδρος Ν. Παπαουλάκης αντέτεινε ότι χωρούν από 9 έως 18 σταθμοί και δέχθηκε την επίθεση της Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε ότι συνήργησε στο "μαύρο" της ΕΡΤ

Εντελώς διαφορετικές απόψεις ως προς τον ανώτατο αριθμό ιδιωτικών καναλιών που μπορούν να εκπέμψουν εξέφρασαν στη Βουλή ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΕΕΤΤ) προκαλώντας σύγχυση στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που τους κάλεσε σήμερα για ακρόαση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ καθηγητής, Δημήτρης Τσαμάκης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα βουλευτών ανέφερε ότι με την υφιστάμενη τεχνολογία εκπομπής μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι έξι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Σημείωσε δε ότι αυτή η άποψη αυτή βασίζεται σε γραπτή έκθεση που κατέθεσε στην ΕΕΤΤ ο καθηγητής του ΕΜΠ Χρ. Καψάλης. Ο κ. Τσαμάκης εξήγησε ότι για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί με αλλαγή τεχνολογίας αλλά αυτό θα έφερνε προ απροόπτου τους τηλεθεατές που έχουν αγοράσει πομποδέκτες της υφιστάμενης τεχνολογίας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η απόφαση για αλλαγή ή μη τεχνολογίας είναι πολιτική και άρα εντάσσεται στην σφαίρα των κυβερνητικών αρμοδιοτήτων.

Στον αντίποδα, όμως, ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης υποστήριξε ότι είναι πολύ εύκολο μέχρι το τέλος του 2017 να ενσωματωθεί το τεχνολογικό σύστημα «Τ2» που θα επιτρέψει τη λειτουργία  από 9 έως 18 σταθμών. Μάλιστα, σε συζήτηση με δημοσιογράφους πήρε σαφή απόσταση από τη θέση του προέδρου της αρχής λέγοντας: «δεν ξέρω πως τα βγάζει τα 6 κανάλια».

Καββαδία κατά Παπαουλάκη: Κλείσατε την ΕΡΤ

Εντωμεταξύ ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ δέχθηκε κριτική από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία η οποία τον κατηγόρησε ότι συνέργησε στο «μαύρο» της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά κλείνοντας τους σταθμούς εκπομπής στον Υμηττό.

«Χίλια κέντρα εκπομπής δεν μπορούν να κλείσουν από έναν άνθρωπο» απάντησε ο κ. Παπαουλάκης υπερασπιζόμενος τους χειρισμούς του και δήλωσε «χαρούμενος» που εκπέμπει και πάλι η ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα