May The 4rth Be With You: Στις 4 Μαΐου είναι παγκόσμια ημέρα Star Wars

May The 4rth Be With You: Στις 4 Μαΐου είναι παγκόσμια ημέρα Star Wars

Μια θρυλική σειρά ταινιών που απασχολεί το σινεμά και τους φανατικούς οπαδούς των αστρικών πολέμων δεν θα μπορούσε να μην έχει και τη δική της ημέρα... γιορτής

Κι όμως, η πιο διάσημη σειρά ταινιών αστρικού πολέμου διαθέτει την δική της ημέρα γιορτής. Και αυτή δεν είναι άλλη από την 4η Μαΐου, μέρα που οι απανταχού φανατικοί του Star Wars μνημονεύουν με θρησκευτική ευλάβεια όλο τον κόσμο του Πολέμου των Άστρων. Πώς προέκυψε αυτή η μέρα;

Φαίνεται πως η τετάρτη Μαΐου βολεύει στην παρήχηση της πιο γνωστής φράσης από την ταινία “May The Force Be With You”, η οποία και μετατρέπεται έτσι σε “May The 4rth Be With You”. Διαβάζουμε στη Wikipedia πως η φράση παραλλάχθηκε για πρώτη φορά το 1979 με αφορμή την άνοδο της Σιδηράς Κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ στην εξουσία.

Το πρώτο event για την ταινία έλαβε χώρα στο Τορόντο του Καναδά το 2011, όπου στα πλαίσια ενός αστρικού φεστιβάλ προβλήθηκε η πρώτη τριλογία των ταινιών. Από το 2013 και μετά την ανάληψη των δικαιωμάτων από την Disney, το στούντιο παρακολουθεί και τροφοδοτεί εκδηλώσεις για την 4η Μαΐου.

Εξάλλου, το τηλεοπτικό δίκτυο TBS έχει ήδη προγραμματίσει για την Πέμπτη έναν μαραθώνιο ταινιών Star Wars, καθώς θα προβάλει Non – Stop και τις έξι ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα στην μικρή οθόνη. Η καλωδιακή τηλεόραση φιλοδοξεί να καταστήσει το γεγονός ετήσιο event, όπως αντίστοιχα κάνει με άλλες σημαντικές ημερομηνίες.

Ωστόσο, η πόλη του Λος Άντζελες ανακήρυξε την 25η Μαΐου, ημέρα Star Wars, καθώς το 2007 συμπληρώνονταν εκείνη την ημέρα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας του Πολέμου των Άστρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα