ΒΙΝΤΕΟ. Aston Martin DP-100 VS Nissan Concept 2020. «Βγαλμένα» από το Gran Turismo

ΒΙΝΤΕΟ. Aston Martin DP-100 VS Nissan Concept 2020. «Βγαλμένα» από το Gran Turismo

Το DP-100 Vision Gran Turismo Concept της Aston Martin και το Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo κάνουν πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed. Πρόκειται για δύο υπεραυτοκίνητα, τα οποία, όπως προδίδει και η ονομασία τους, είναι φτιαγμένα για τον εικονικό κόσμο του διάσημου παιχνιδιού Gran Turismo 6.

Έκαναν την εμφάνισή τους λοιπόν και στον πραγματικό κόσμο τα Aston Martin DP-100 και Nissan Concept 2020 και, αν μη τι άλλο, αναμένεται να επηρεάσουν τις επερχόμενες γενιές supercars που αναμένεται να βγάλουν οι δύο εταιρίες στο δρόμο.

 

Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo Concept 

Εντυπωσιακό; Δίχως άλλο. Όμως οι λέξεις είναι μικρές για να περιγράψουν ένα πανέμορφο δημιούργημα όπως το DP-100 Vision Gran Turismo Concept της Aston Martin.

Οι σχεδιαστές της φίρμας ξεκίνησαν από λευκό χαρτί πριν έξι μήνες και τώρα έχουν φτιάξει ένα αριστούργημα, στο οποίο ξεχωρίζει η κλασική οικογενειακή μάσκα της Aston Martin, ενώ πίσω διακρίνουμε τον μεγάλο αεροδυναμικό διαχύτη, τις  απολήξεις της εξάτμισης και τα φώτα σε σχήμα λεπίδας. Τα τελευταία μάλιστα αποτελούν σχεδιαστική σπουδή για τα πίσω φώτα των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει το DP-100 Vision Gran Turismo Concept είναι twin-turbo V12 τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει περίπου 810 ίππους.

Ο Kazunori Yamauchi, δημιουργός της σειράς Gran Turismo, είπε γι ‘αυτό:

«Όταν είδα για πρώτη φορά το αυτοκίνητο στην έδρα της Aston Martin έδρα έχασα τα λόγια μου λόγω της  της τελειότητας στον σχεδιασμό του. Έμεινα έκπληκτος από την τολμηρή πρόταση καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Aston Martin που έχει τον κινητήρα στο κέντρο του αμαξώματος. Είναι ένα αυτοκίνητο με καθαρό και κομψό σχεδιασμό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά».

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

Η Nissan αποκάλυψε πρόσφατα το NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo για να δείξει  πώς  οραματίζεται στο κοντινό μέλλον ένα μοντέλο  υπέρ-υψηλών επιδόσεων.  Το NISSAN CONCEPT 2020 Vision Gran Turismo,  αποτελεί προϊόν της στενής συνεργασίας της Nissan με τους δημιουργούς του Gran Turismo ®, της Polyphony Digital Inc, τη θρυλική πλατφόρμα οδήγησης του PlayStation.

Συγχρόνως, πριν λίγες ώρες η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed ​​2014 το πραγματικό Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, χωρίς όμως και πάλι να ανακοινώσει τον κινητήρα και την ιπποδύναμή του.

Δημιουργημένο  από μια ομάδα νέων σχεδιαστών της  Nissan Design Europe  στο Λονδίνο,  το μοντέλο αυτό θεωρείται ότι έχει αρκετά μεγάλες δυνατότητες. Για τον λόγο  αυτό, έχει δεχθεί και τις επεμβάσεις από μια προηγμένη ομάδα μηχανικών του Nissan Technical Centre της Ιαπωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα