Σόου αντιπολίτευσης στη Βουλή με ιπτάμενες τροπολογίες

Σόου αντιπολίτευσης στη Βουλή με ιπτάμενες τροπολογίες
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (EROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Β. Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ πέταξε τα χαρτιά του στον αέρα, ‘διαμαρτυρόμενος’ για τις πολλές τροπολογίες. ‘Θέατρο’ κατήγγειλε ο Ν. Ξυδάκης

Σε θεατρική παράσταση μεταβλήθηκε η κοινοβουλευτική συζήτηση του νομοσχεδίου για το Χωρικό Σχεδιασμό με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, να εκσφενδονίζει χαρτιά στον αέρα «διαμαρτυρόμενος» για τη βροχή τροπολογιών και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, να καταγγέλλει θεατρινισμούς.

Την «παράσταση» στο έργο τροπολογίες άνοιξε το Ποτάμι το οποίο αποχώρησε επιδεικτικά από τη Βουλή διαμαρτυρόμενο για τον αριθμό τους. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος στην προσπάθεια του να ξεπεράσει σε αγανάκτηση το κόμμα του κ. Θεοδωράκη εκσφενδόνισε τα χαρτιά του στον αέρα αφήνοντας έκπληκτους τους παριστάμενους βουλευτές και υπουργούς. Στο θέμα παρενέβη, όμως, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το φαινόμενο και μίλησε για τροπολογίες «πλυντήριο».

Ξυδάκης: Διεκδικείτε το μονόλεπτο του youtube

Τις παραστατικές διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχολίασε καυστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. «Με εκπλήσσει το θέατρο. Διεκδικούμε το μονόλεπτο του youtube» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχει βάση στην κριτική που ασκείται για τις πολυάριθμες τροπολογίες αλλά επισήμανε ότι «το ύφος και το όλο πλαίσιο» των αντιδράσεων είναι «ταπεινωτικά» για τη διαδικασία.

Απαντήσεις έδωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος υπενθύμισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι μόλις προ δύο ετών, τα Χριστούγεννα του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε κάνει δεκτές 102 υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες. Υπογραμμίζεται ότι απόψε αναμένεται να γίνουν δεκτές περισσότερες από 40 τροπολογίες. Ανταπαντώντας, πάντως, ο Γ. Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι από τις 102 τροπολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά οι υπουργικές ήταν μόνον 12.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα