Τα CD του Robbie Williams έγιναν υλικό για δρόμους στην Κίνα

default image

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μπορεί ο δημοφιλής Βρετανός να μην έχει το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της Δόξας, έχει όμως ολόκληρο οδικό δίκτυο κατασκευασμένο από τη δουλειά του στη μακρινή Κίνα

Ο Robbie είναι διάσημος και πολυπλατινένιος. Για την ακρίβεια έχει υπογράψει ένα από τα πιο προσοδοφόρα συμβόλαια στην Ευρώπη, αξίας 80 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, από το 2002. Τότε που το άλμπουμ του Escapology σάρωνε στα charts και πουλούσε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Κι ύστερα ήρθε το άλμπουμ Intensive Care που επίσης πέρασε τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ που προβλεπόταν από το χρυσό συμβόλαιο του Βρετανού με την EMI, βρήκε την υπόστασή του στο Rudebox το 2006. Αν και η δυναμική του ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακή και άγγιξε τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε διάστημα σχεδόν δέκα χρόνων βέβαια, η εταιρία είχε προβλέψει ένα επιπλέον εκατομμύριο, σε CD, τα οποία όμως έμειναν στοκ στις αποθήκες της δισκογραφικής.

Και εκεί που οι αποθήκες της EMI ήταν γεμάτες με τα CD,  βρέθηκε αγοραστής. Η αγορά της Κίνας είναι αστείρευτη και πολλοί καλλιτέχνες στρέφουν εκεί την προσοχή τους προσδοκώντας εκατομμύρια εσόδων. Αυτή όμως τη φορά η ζήτηση δεν είχε να κάνει με την καλλιτεχνική αξία του έργου. Κινέζικη εταιρία κατασκευών θέλησε τα CD, αφού όπως φαίνεται το υλικό τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ιδανικό για την κατασκευή ανακλαστικών στοιχείων και οδοστρώματος.

Με έναν τρόπο δηλαδή ο Βρετανός τραγουδιστής πούλησε ένα ακόμη εκατομμύριο σε κατεστραμμένα CD σε σκόνη τα οποία θα γίνουν η… καλλιτεχνική βάση για μια Κίνα που αναπτύσσεται διαρκώς. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η δισκογραφική πήρε χρήματα για τα CD ή απλώς βρήκε τρόπο να αδειάσει τις αποθήκες της από αντίτυπα που δεν θα ήλπιζε σε καμία περίπτωση να πουλήσει.

Ο Robbie Williams, το κακό παιδί της βρετανικής μουσικής, έγινα 40, παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει και παιδί. Παραμένει όμως ιδιαίτερα αγαπητός και αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα τον ερχόμενο μήνα. Η συναυλία του θα γίνει στα πλαίσια του Rockwave Festival το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στη Μαλακάσα.

Πηγή: nowiknow

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα