Και εγένετο το “Νέο Κόμμα”

Και εγένετο το “Νέο Κόμμα”

Το NEWS 247 βρέθηκε στην ίδρυση κόμματος από ομάδα στελεχών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και πανεπιστημιακούς. Οι ιδεολογικές του αρχές (Vids+Pics)

Την ίδρυση νέου κόμματος  ανακοίνωσε ομάδα στελεχών του ιδιωτικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης και Πανεπιστημιακών της Ελλάδας και του εξωτερικού στο The Cube Athens.

Στην οργανωτική επιτροπή του νέου κόμματος μετέχουν οι Παύλος Ελευθεριάδης, Ανδρέας Κούτρας, Γιάννης Κουτσομύτης, Νικόλαος Λαάρης, Θόδωρος Νικλάνοβιτς και Στέλιος Ξανθόπουλος.

Ο Βηματισμός του Νέου Κόμματος

Η Ιδρυτική Ομάδα εξ’ αρχής ήθελε να αλλάξει ριζικά και χωρίς συμβιβασμούς τις μεθόδους πολιτικής στη χώρα μας και ιδίως τις πρακτικές του ρουσφετιού, των χαριστικών διορισμών, της σπατάλης και των κάθε είδους πελατειακών διευθετήσεων στις οποίες πολλοί– αλλά όχι όλοι –  βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων έχουν διακριθεί. Οι μέθοδοι αυτοί θα συνεχιστούν όσο συνεχίζουν να υπάρχουν οι πελατειακές δομές που έφτιαξαν το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία, και τις οποίες σήμερα φαίνεται ότι προσπαθεί να ανανεώσει ο Σύριζα.

CHIAROSCURO PHOTOGRAPHY

Παύλος Ελευθεριάδης

Ανδρέας Κούτρας

CHIAROSCURO PHOTOGRAPHY

Γιάννης Κουτσομύτης

 

Διαδικασία Ίδρυσης

Η Οργανωτική Επιτροπή θα οργανώσει την εγγραφή ιδρυτικών μελών και την ίδρυση τοπικών ομίλων. Θα οργανώσει την πρώτη ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Νέου Κόμματος. Κάθε Έλληνας που συμφωνεί με τις αρχές του Νέου Κόμματος μπορεί να γραφτεί μέλος.

Τα Ιδρυτικά Μέλη θα συναντηθούν στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014.

Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις πολιτικές θέσεις και το κατασταστικό του Κόμματος. Στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη θα εκλεγεί η πρώτη, προσωρινή, ηγεσία, δηλαδή ο/η Πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή. Μετά την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τα ιδρυτικά μέλη θα υπογράψουν την Ιδρυτική Δήλωση του Νέου Κόμματος στον Άρειο Πάγο σύμφωνα με την νομοθεσία.

Κατά τους πρώτους δώδεκα μήνες από την ίδρυση του Νέου Κόμματος, η Εκτελεστική Επιτροπή θα επιμεληθεί την ανάπτυξη Τοπικών Ομίλων του Νέου Κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο Πρώτο Συνέδριο. Τα μέλη του Πρώτου Συνεδρίου θα εκλεγούν από τους Τοπικούς Ομίλους. Το Συνέδριο, ή τα μέλη απ’ευθείας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης, θα εκλέξει την νέα ηγεσία του Νέου Κόμματος. Από την στιγμή εκείνη θα πάψουν να ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις του Καταστατικού.

Ο προσεκτικός αυτός βηματισμός εγγυάται ότι όλα τα μέλη θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ότι δεν θα ενταχθούν στο Νέο Κόμμα πελατειακοί μηχανισμοί, και ότι οι εύλογες φιλοδοξίες των πιο διακεκριμένων από τα μέλη του θα μπορέσουν να εκφραστούν σε δημόσιες διαδικασίες εκλογής της ηγεσίας, με πειθώ και συζήτηση, και όχι σε δωμάτια και διαδρόμους μιας μικρής ελίτ.

Οργανωτική Επιτροπή

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει Πρόσκληση προς τους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στο Νέο Κόμμα και να εκλέξουν την ηγεσία του στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τον Μάρτιο του 2014. Διαβάστε ποιοι συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή.

Το News247.gr βρέθηκε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των θέσεων του νέου κόμματος.

Το λόγο πήραν κατά σειρά ο Γιάννης Κουτσομύτης, ο Παύλος Ελευθεριάδης και ο Ανδρέας Κούτρας, οι οποίοι και έκαναν μια παρουσίαση των θέσεων του νέου κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα