Hi Profile: Ο Έλληνας DJ που έχει κάνει Βραζιλία και Ευρώπη να παραληρούν μιλάει στο NEWS 247

Hi Profile: Ο Έλληνας DJ που έχει κάνει Βραζιλία και Ευρώπη να παραληρούν μιλάει στο NEWS 247

Progressive Trance, χορός, ιδρώτας και Ελλάδα, πάνε μαζί μέσα από τα κομμάτια του Τάσου Αντωνίου. Ο Hi Profile γυρνάει τον κόσμο παρουσιάζοντας τις παραγωγές του και μιλάει στο NEWS 247 για το ξεκίνημα του, τις φιλοδοξίες του αλλά και τη σχέση της μουσικής που παίζει με τα ναρκωτικά (Pics+Vids)

Ένα παιδικό πάρτι, ο χρόνος που κυλά, οι ηλεκτρονικοί ήχοι, ο χορός, ένα ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο και η παγκόσμια αναγνώριση. Πίσω από όλα αυτά, ένας συνδετικός κρίκος: Η ηλεκτρονική μουσική.

Ο Τάσος Αντωνίου είναι DJ και πλέον μπορεί και μόνος του να πει πως συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους εν ενεργεία παραγωγούς της Progressive Trance σκηνής παγκοσμίως.

Σαν Hi Profile ευθύνεται για τον όρο #ProGREECEve και αλωνίζει τον πλανήτη όλο, παρουσιάζοντας τις δικές του παραγωγές.

Τα live acts του στα σημαντικότερα χορευτικά event σε όλη την Ευρώπη έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και χρόνο με τον χρόνο, κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Στα 19 του ξεκίνησε σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και σταδιακά απέκτησε το δικό του στυλ. Τότε, σε νεαρή ακόμη ηλικία δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως μετά από μερικά χρόνια θα έπαιζε μπροστά σε 20.000 ανθρώπους στο Ρίο της Βραζιλίας που θα κρατούσαν ελληνικές σημαίες για χάρη του, ούτε ότι θα εμφανιζόταν δίπλα σε ζωντανούς θρύλους της ηλεκτρονικής μουσικής σαν τον Tiesto και τον Armin Van Buuren.

Από DJ σε παιδικές γιορτές συμμαθητών του, κρατώντας πάντα “χαμηλό προφίλ”, κατάφερε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του με “ένα πληκτρολόγιο και με ένα ποντίκι” και φυσικά, με πολύ ταλέντο. Το NEWS 247 συνομίλησε με τον Τάσο λίγο μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία όπου και έπαιξε μπροστά σε μόλις… 80.000 θεατές.

Julian Canto

Πώς προέκυψε όμως το “Hi Profile”;

“Οικογένεια και φίλοι, μου έλεγαν ότι είμαι αρκετά low profile στην προσωπική μου ζωή. Είπα να το αλλάξω αυτό μέσο του project μου και τις μουσικής μου. Έτσι γεννήθηκε το “Hi Profile”.

Το αντίθετο δηλαδή από την καθημερινή “φύση” του Τάσου.

Μια σχεδόν… κοινότυπη αλλά απαραίτητη ερώτηση για κάθε επαγγελματία του χώρου, είναι εκείνη που έχει να κάνει με το γιατί και το πώς. Πότε κοινώς ξεκίνησε να εμφανίζεται σαν DJ και γιατί επέλεξε αυτό το επάγγελμα που εν πολλοίς, είναι και παραμένει και χόμπι.

“Από μικρός είχα έρωτα με την μουσική. Θυμάμαι τον εαυτό μου σε ηλικία 8 ετών καρφωμένο σε ένα ραδιοκασετόφωνο να αντιγράφει τα τελευταία dance hits με κασέτες. Ήμουν Dj σχεδόν σε όλα τα σχολικά parties, και σε ηλικία 19 ετών δημιούργησα μαζί με ένα φίλο ένα dance project με πολλά releases και εμφανίσεις στην Ελλάδα. Το 2010 όμως αποφάσισα να κάνω κάτι πιο επαγγελματικό και πιο μεγάλο για εμένα και την χώρα μου. Το μόνο που ήθελα πάντα ήταν να ταξιδεύω και να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει με την δικιά μου μουσική, με τις δικές μου παραγωγές!

Έτσι, δημιούργησα το project “Hi Profile” σαν hobby για αρχή. Ποτέ δεν περίμενα ότι το  hobby αυτό θα γίνει το κύριο μου επάγγελμα. Φυσικά, είναι ένα δημιουργικό hobby που αν ασχοληθείς σκληρά μαζί του, μπορεί να σου αποφέρει καρπούς ώστε να γίνει το κύριο επάγγελμα σου. Δούλεψα σκληρά ώστε να προσφέρω ένα νέο, αξιόλογο φουτουριστικό ήχο και δόξα τω Θεώ, αρκετές ευρωπαϊκές δισκογραφικές πίστεψαν σε εμένα και την μουσική μου”.

Ελληνικές σημαίες για τον Hi Profile στη Βραζιλία

Στη συνέχεια της συζήτησης, ρωτάμε τον Τάσο ποια είναι η εμφάνιση που θα θυμάται για πάντα, μέχρι την επόμενη τουλάχιστον.

“Δύσκολο να  ξεχωρίσω μία και μοναδική εμφάνιση. Κάθε μια είναι “ξεχωριστή” μιας και κάθε χώρα έχει διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικά vibes. Μπορώ όμως να πω για κάποια  events που δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως στο Ισραήλ το 2011 με ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, σε ένα festival σε ένα πανέμορφο δάσος στα σύνορα με Ιορδανία. Όπως και στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία πέρυσι σε ένα event με 20.000 κόσμο, στο οποίο είχαν φέρει δεκάδες ελληνικές σημαίες για μένα. Όπως στα festival στην έρημο του Μεξικό, κάθε χρόνο εμφανίζομαι εκεί. Σίγουρα όμως, το πρόσφατο event στη Γερμανία με 80.000 κόσμο με Tiesto και Armin Van Buuren, ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου”.

Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το είδος που επέλεξε. Γιατί λοιπόν Progressive Trance και γιατί σόλο καριέρα και όχι με partners υπό τη μορφή “μπάντας” σαν τους Chemical Brothers:

“Όπως συνηθίζω να λέω παράγω ηλεκτρονική ProGREECEve dance μουσική  και όχι…  Progressive (γελάει). Και αυτό για για να διαφημίσω την ελληνική σκηνή, είναι άλλωστε κάτι που έχει γίνει ήδη viral και στα social media ως #ProGREECEve.

Τα ακούσματα μου ήταν πάντα γύρω από την ηλεκτρονική dance μουσική και από την στιγμή που η ηλεκτρονική μουσική τα τελευταία 10 χρόνια πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα, ήταν εύλογο να ασχοληθώ με αυτήν.

Στην ηλεκτρονική μουσική συνηθίζονται άλλωστε τα solo projects. Περίπου το 80% των παραγωγών δουλεύουν μόνοι τους, μιας και όπως είθισται να λέγεται στους χώρους μας, σε ένα studio υπάρχει μόνο ένα πληκτρολόγιο και μόνο ένα ποντίκι, οπότε λογικό να είναι μόνο ένας πάνω από αυτά. Οι  “Chemical Brothers”, αν και κορυφαίοι στο είδος ανήκουν στο υπόλοιπο 20% και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως “band”  και όχι “djs/producers”.

Ο DJ ως showman

“Ο DJ πρέπει να είναι και showman;  Στις εμφανίσεις σου συνηθίζεις να “παίζεις” με το κοινό σου.  Τι σκέφτεσαι όταν είσαι μπροστά στον κόσμο;”, ρωτάμε τον Hi Profile.

“O DJ, όχι, δεν χρειάζεται να είναι και showman. Συνήθως ο DJ κάνει απλά τη δουλειά του μιξάροντας κομμάτια διαφόρων παραγωγών. Εγώ ως Hi Profile, δεν τελώ χρέη DJ αλλά μουσικού παραγωγού, ο οποίος ναι μεν είναι στα decks σαν DJ αλλά παρουσιάζει την δικιά του μουσική, και τις “περισσότερες” φορές live. Οπότε ως παραγωγός είναι λογικό να κάνεις πάντα το “κάτι”  παραπάνω για να έρθεις πιο κοντά στον κόσμο. Το παιχνίδι είναι μέρος του performance και είναι κάτι που και ο ίδιος ο κόσμος θέλει από εμένα.

Όταν εμφανίζομαι σε clubs και festivals, μπροστά σε όλο αυτό το κόσμο σε κάθε χώρα που πάω, σκέφτομαι πάντα όλες εκείνες τις στιγμές που δούλεψα στο studio από μικρός  για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Και προφανώς όταν βλέπω ελληνικές σημαίες από fans το μόνο που σκέφτομαι και νιώθω είναι τεράστια περηφάνια!”.

Trance και ναρκωτικά

Trance και ναρκωτικά, σχέση στενή ή μύθος; Πάνε μαζί ή εν τέλει πρόκειται για έναν “παρεξηγημένο” συσχετισμό; Ο Τάσος μας λέει:

“Δυστυχώς τα ναρκωτικά είναι στη ζωή μας, σε κάθε χώρα, σε όλους τους χώρους και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έχω πάρει ανοιχτή θέση για το συγκεκριμένο θέμα και σε άλλες συνεντεύξεις για όλο αυτό, και για το πόσο αντίθετος είμαι. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η μουσική είναι το καλύτερο ναρκωτικό.

Όχι, ναρκωτικά και μουσική δεν πάνε μαζί και λυπάμαι με αυτούς που θα διαφωνήσουν μαζί μου. Τώρα, σε ότι αφορά την στοχοποίηση μόνο τις trance σκηνής σε σχέση με τα ναρκωτικά, ναι, το θεωρώ εντελώς άδικο, μιας και πιστεύω ότι σε όλες τις σκηνές και σε όλα τα μουσικά είδη έχουν δυστυχώς διεισδύσει οι καταχρήσεις”.

Η κουβέντα μας συνεχίζεται με ηλεκτρονική μουσική. Trap και dubstep. Νέα εξελίξιμα είδη ή “μόδα είναι θα περάσουν”;

“Η dubstep ήδη θεωρείται κάπως ξεπερασμένη. Σίγουρα ήταν μια νέα τάση που έδωσε πολλή τεχνογνωσία και νέο ύφος στην ηλεκτρονική σκηνή. Μέσα από την dubstep ξεπήδησε και η “Trap” η οποία θα λέγαμε ότι κυριαρχεί αυτή τι στιγμή στην Trance  σκηνή παγκοσμίως. Αν κάποιος παρακολουθήσει τα sets στο Tomorrowland 2016, το 70% τις μουσικής που ακούστηκε ήταν με Trap ύφος κάτι που αποδεικνύει την υπεροχή της αυτή τη στιγμή. Φυσικά, όλα αυτά τα είδη είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα το Progressive trance στοιχείο μέσα τους. Οπότε αν και η dubstep πέρασε, η Trap ήρθε για να μείνει κάποια χρόνια, μέχρι να έρθει κάτι καινούριο”.

Στην Ελλάδα της κρίσης ο κόσμος διασκεδάζει και εξακολουθεί να βγαίνει. Ωστόσο έχει αλλάξει η κουλτούρα του “clubbing” των 90s. Είναι αυτό κάτι που σε έχει προβληματίσει;

“Έχεις δίκιο. Σίγουρα το “Clubbing” έχει αλλάξει. Δεν είναι όπως παλιά και σίγουρα η τωρινή νυχτερινή διασκέδαση δεν θα είναι η ίδια σε 10 χρόνια. Πιστεύω όμως ότι η χώρα μας διαθέτει και διέθετε πάντα πολλές επιλογές για κάποιον για να βγει και να διασκεδάσει. Σίγουρα πλέον όλος αυτός ο τρόπος ζωής έχει περιοριστεί λόγω τις οικονομικής κρίσης. Όμως, το “έξω” και η νυχτερινή διασκέδαση είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα. Ίσως να είναι και αυτό που μας κρατάει δυνατούς με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Όσο για εμένα, όχι, δεν με προβληματίζει ούτε με με επηρεάζει μιας και εμφανίζομαι στη χώρα μου μόνο 3-4 φορές το χρόνο”.

Τι ακούει ο Τάσος στο σπίτι του; Η απάντηση εκπλήσσει.

“Όσο και να σου φανεί παράξενο δεν ακούω πολύ μουσική. Είναι και ένα είδος θεραπείας για τα αυτιά μου και τον εγκέφαλο μου από τις πολλές ώρες εργασίας στο studio”.

Και τέλος, μερικές μουσικές προτάσεις από τον Hi Profile για το αναγνωστικό κοινό του NEWS 247:

“Προτείνω  τα αγαπημένα μου κομμάτια απ’ τους 3 κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς:

Σταμάτης Σπανουδακης – Σήμερα (Η ζωή που περνά και χάνεται)

Βαγγέλης Παπαθανασίου – Chariots of Fire

Yanni – Nostalgia”.

Περισσότερος Hi Profile στα παρακάτω links:

facebook.com/HiProfileGR

instagram.com/HiProfileGR

youtube.com/HiProfileGR

soundcloud.com/HiProfileGR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα