Τoyota και Mazda ανακοίνωσαν συνεργασία στον τομέα των κινητήρων

Τoyota και Mazda ανακοίνωσαν συνεργασία στον τομέα των κινητήρων

Σε μια (σαφή) προσπάθεια μείωσης του κόστους εξέλιξης και συμμόρφωσης με τους αυστηρούς κανόνες εκπομπών ρύπων, η Toyota και η Mazda ανακοίνωσαν πριν από λίγη ώρα τη συνεργασία τους στον τομέα της εξέλιξης των κινητήρων.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο ιαπωνικές φίρμες κάνουν λόγο για μια «συμφωνία για τη δημιουργία μιας αμοιβαία επωφελούς μακροπρόθεσμα σχέσης».

H αναφορά του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda, «στην εξαιρετική τεχνολογία SKYACTIV που έχει αναπτύξει η Mazda» στους σύγχρονους κινητήρες της και η επισήμανση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Mazda,  Masamichi Kogai, ότι η «Τoyota είναι μια εταιρία που έχει κάνει τεράστια βήματα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος», δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι τεχνολογίες plug in και των κινητήρων υδρογόνου της Toyota σύντομα θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί και η Mazda. Οι κινητήρες SKYACTIV της τελευταίας αναμένεται να κινήσουν το ενδιαφέρον της Toyota.

Ακόμη δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η χρησιμοποίηση από την Toyota νέων πατωμάτων που έχει εξελίξει η Mazda με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως σημείο εκκίνησης το νέο Yaris, το οποίο ενδεχομένως να «χτιστεί» στο πάτωμα του Mazda 2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα