Χιλιάδες φορολογούμενοι στις εφορίες για “νέες” φορολογικές δηλώσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι στις εφορίες για “νέες” φορολογικές δηλώσεις

Πως θα γίνουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους και γιατρούς για εισοδήματα που έλαβαν αναδρομικά. Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Το πως θα γίνουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις από τους συνταξιούχους και τους γιατρούς για εισοδήματα που έλαβαν αναδρομικά κάνει γνωστό με εγκύκλιο της η ΓΓΔΕ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, ενώ επίσης κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις κατά τόπους εφορίες μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά θα υποβληθούν χωρίς πρόστιμο. Παράλληλα η ΓΓΔΕ αναφέρει ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει τροποποιητική δήλωση επίσης μέχρι το τέλος του 2014 χωρίς να επιβληθεί πρόστιμο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο για την διαχείριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων από τους παραπάνω διευκρινίζονται ότι :

Μετά από την ηλεκτρονική υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, όλες οι επόμενες τροποποιητικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο έτος, υποβάλλονται υποχρεωτικά μόνο στη Δ.Ο.Υ.

Για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που η αρχική τους έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου, τα δικαιολογητικά που θα προσκομίζει ο φορολογούμενος θα είναι μόνο αυτά που αφορούν το λόγο που επικαλείται για την τροποποίηση της δήλωσής του και όχι όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν το σύνολο της δήλωσης.

Για τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από συνταξιούχους με αναδρομικά συντάξεων προηγουμένων ετών, αυτές θα παραλαμβάνονται χωρίς πρόστιμο εντός του οικείου οικον. έτους.

Όσον αφορά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βάσει της ΠΟΛ. 1234/2014 (επίδομα βιβλιοθήκης) αυτές θα υποβάλλονται χωρίς την επιβολή προστίμου ανεξάρτητα από το έτος που αφορούν, εφόσον υποβληθούν μέχρι 31.12.2014.

Διαβάστε περισσότερα στα dikaiologitika.gr:

Όλη η απόφαση για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet

Φέσι 35 εκατ. ευρώ βάζουν τα Σούπερ Μάρκετ στο ΙΚΑ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα