O Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη για το χρέος

O Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη για το χρέος
Glorification ceremony at the Church of St. Demetrius the patron Saint of Thessaloniki presence of the President of the Greek Republic, Prokopis Pavlopoulos, in Thessaloniki, Greece on October 26, 2016. / , , 26 2016. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η μελέτη «The Greek Political Economy: 2000-2015», η οποία δείχνει ότι το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα των κυβερνήσεων Σημίτη, παρουσιάζεται μετά την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα παραστεί στην εκδήλωση που οργανώνει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Δευτέρα, 8 Μαϊου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: «The Greek Political Economy: 2000-2015», με θέμα: «Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι επιμελητές της έκδοσης, Παντελής Σκλιάς, καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε παραστεί στην παρουσίαση της έκδοσης στην Αθήνα, καθώς αντικείμενο της έρευνας των καθηγητών είναι και η περίοδος διακυβέρνησής του, για την οποία υπάρχει η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση των δημοσιονομικών που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα μεταβαίνει και στην Θεσσαλονίκη, που είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Η έρευνα παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και “αθωώνουν” τις κυβερνήσεις Καραμανλή από την κατηγορία της δημοσιονομικής εκτροπής. Μάλιστα η μελέτη αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 παρέλαβε μία κατάσταση προβληματική, διότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ για το μέλλον.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στις 7 το απόγευμα.

Η προηγούμενη εκδήλωση στην Αθήνα είχε μετατραπεί σε καραμανλική σύναξη και καραμανλική αντεπίθεση για το χρέος, καθώς το παρών είχε δώσει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και πολλά καραμανλικά στελέχη της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα