Αντίστροφη μέτρηση: Στις 20:00 η παρουσίαση των νέων iPhone 8 και iPhone X

Αντίστροφη μέτρηση: Στις 20:00 η παρουσίαση των νέων iPhone 8 και iPhone X
An exterior view of Apple's new visitor center during an announcement of new products Sept. 12, 2017, in Cupertino, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Ολα είναι έτοιμα για την πρώτη παρουσίαση των νέων iPhone της Apple, με τους φανατικούς χρήστες τους, τους γκουρού της τεχνολογίας, αλλά και τους επενδυτές, να αδημονούν να μάθουν αν η πραγματικότητα άξιζε όντως τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων

Ελάχιστες ώρες απομένουν από την πολυαναμενόμενη παρουσίαση των νέων iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus και η Apple βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ακόμη διαρροή, αυτή τη φορά ενός βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται για πρώτη φορά τα νέα μοντέλα.

Η παρουσίαση των νέων iPhone X, iPhone 8 και iPhone 8 Plus πρόκειται να ξεκινήσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα πραγματοποιηθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Apple στο Σαν Φρανσκίσκο και το αμφιθέατρο που φέρει το όνομα του ιδρυτής της Στιβ Τζομπς.

An exterior view of Apple's new visitor center during an announcement of new products Sept. 12, 2017, in Cupertino , Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

 

Ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο είναι το γεγονός ότι η Apple βρέθηκε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία της αναφορικά με την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων. Ενα 24ωρο πριν από την επίσημη παρουσίαση προηγήθηκε διαρροή για τα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών, για να ακολουθήσει λίγες ώρες μόνο πριν από την παρουσίαση μία ακόμη διαρροή αναφορικά με την εμφάνισή τους. Πρόκειται για ένα βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων στο οποίο εμφανίζονται τα νέα μοντέλα σε διαφορετικά χρώματα. Φημολογείται δε ότι το βίντεο τραβήχτηκε στους χώρους παρουσίασης της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το iPhone X θα είναι μία ειδική επετειακή έκδοση για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας των iPhone, ενώ τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus θα είναι στην ουσία οι αναβαθμίσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντίστοιχα.

Οσον αφορά στα χαρακτηριστικά τους, μέχρι στιγμής φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι:

– Το iPhone X θα έχει οθόνη OLED 5,8 ιντσών και κυρτά άκρα.

– Θα έχει 3GB μνήμης RAM, όσο και το iPhone 8 Plus, καθώς και εξαπύρηνο επεξεργαστή.

–  Απομακρύνεται το κεντρικό πλήκτρο και αντικαθίσταται από ένα εικονικό στην επιφάνεια εργασίας, που θα συνοδεύεται επίσης από νέο πίνακα εργαλείων.

– Η συσκευή θα ξεκλειδώνει με το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου «Face ID».

– θα διαθέτε τουλάχιστονι μία κάμερα 12 megapixel στην πίσω πλευρά και μία selfe κάμερα 7 megapixel  στην μπροστά πλευρά. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι πίσω κάμερες θα είναι δύο.

– Το πίσω μέρος της συσκευής θα αποτελείται από γυαλί αντί του αλουμινίου που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα.

– θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Σημειώνεται ότι η τιμή του iPhone X αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα άνω των 1.000 ευρώ. Κατά τις πρώτες εβδομάδες εκτιμάται ότι η διαθεσιμότητα θα είναι περιορισμένη. Αγνωστο είναι πότε θα κυκλοφορήσει η συσκευή στην Ελλάδα και ποιά θα είναι η τελική τιμή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα