Αβραμόπουλος για δολοφονία πρέσβη: Δεν είναι καλά σημάδια αυτά

default image

Ανησυχία και συλλυπητήρια από τον Ευρωπαίο Επίτροπο, μετά τη δολοφονική επίθεση. Χαρακτήρισε "όαση ασφάλειας" την Ελλάδα

“Δεν είναι καλά σημάδια αυτά”, σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας, Αντρέι Καρλόφ, στην Άγκυρα της Τουρκίας. Ο κ.Αβραμόπουλος, πληροφορούμενος την δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό, σχολίασε ότι η “Ελλάδα είναι και θα παραμείνει όαση ασφάλειας”.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία

“Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αβραμόπουλος.

Συλλυπητήρια Βίτσα στη Ρωσία

Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης, για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτριος Βίτσας. Ο κ. Βίτσας εξέφρασε και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στον «φίλο ρωσικό λαό».


Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την «ειδεχθή δολοφονία» του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Με ανάρτηση στο twitter, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ.

Καταδικάζουμε τη στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε τη στυγνή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα.

Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια στη γείτονα, που εντείνει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή

Πρόκειται για μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια στη γείτονα, που εντείνει την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό τα γεγονότα αυτά, καθώς αποτελούν πηγή ανησυχίας σε μια περιοχή που η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ασκήσει ουσιαστικό ρόλο σταθερότητας και ασφάλειας».

Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση

Αντίδραση είχαμε όμως και από το Ποτάμι, με μια σύντομη ανακοίνωση: “Τραγική εξέλιξη στην τουρκική πρωτεύουσα η στιγμή δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, που έπεσε θύμα «για ό,τι συμβαίνει στη Συρία». Το Ποτάμι βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να καταδικάσει άλλη μια φορά τις πράξεις μίσους που τίποτα άλλο δεν κατορθώνουν από το να διαιωνίζουν και να κλιμακώνουν την εχθρότητα που έχουν προκαλέσει οι εκατόμβες θυμάτων στη σπαραζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη διαιώνισή του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά και απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες”.

Η τρομοκρατία και η βία δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τα κεκτημένα της Ευρώπης στο κέντρο των οποίων βρίσκονται η κατάφαση στη ζωή και η αξία του ανθρώπου

Την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. “Εκφράζουμε τη θλίψη και την αλληλεγγύη μας στα θύματα και τις οικογένειές τους. Η τρομοκρατία και η βία δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τα κεκτημένα της Ευρώπης στο κέντρο των οποίων βρίσκονται η κατάφαση στη ζωή και η αξία του ανθρώπου, η ειρήνη, η ανοχή στη συνύπαρξη διαφορετικών λαών. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες του Βερολίνου στη δύσκολη αυτή στιγμή», δηλώνει η Ένωση Κεντρώων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα