To “Προϊόν της χρονιάς” επιστρέφει για το 2015

To “Προϊόν της χρονιάς” επιστρέφει για το 2015

Ο διαγωνισμός που φέρνει στο προσκήνιο τα αγαπημένα προϊόντα των καταναλωτών επανέρχεται για να καταγράψει όλα τα νέα προϊόντα που ξεχώρισαν

του Πέτρου Σιδέρη

Έχοντας παρουσία επτά χρόνια στην Ελλάδα και πέντε επιτυχημένους διαγωνισμούς το “Προϊόν της Χρονιάς” ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάδειξη “Προϊόν της Χρονιάς 2015”. O όμιλος 24MEDIA ο οποίος στηρίζει τον διαγωνισμό ως χορηγός επικοινωνίας συνομίλησε με την Simoneta Flores την Ιταλίδα manager που λάνσαρε τον θεσμό στην Ιταλία το 2005 και από το 2009 σε συνεργασία με την Boussias Επικοινωνίες και την TNS ICAP έχει έρθει και στην Ελλάδα.

Πότε ξεκίνησε ο διαγωνισμός “Προϊόν της χρονιάς” στην Ελλάδα;

Το βραβείο έφτασε στην Ελλάδα το 2009 και γνώρισε αμέσως επιτυχία καθώς πολλές εταιρίες γνώριζαν ήδη τον διαγωνισμό απο το εξωτερικό. Σήμερα μετά από 7 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, το λογότυπο είναι αναγνωρίσιμο περίπου απο το 50% των Ελλήνων καταναλωτών.

Ποια είναι η διαδικασία με την οποία αναδεικνύονται τα “προϊόντα της χρονιάς”.

Οι καταναλωτές και μόνο αναδεικνύουν τα Προϊόντα της Χρονιάς, ένα για κάθε κατηγορία, μέσω μιας σημαντικής έρευνας αγοράς για την καινοτομία που διεξάγεται απο την TNS ICAP σε δείγμα 3.000 Eλλήνων. Το προϊόν που κερδίζει συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ της καινοτομίας που διαθέτει και της ικανοποίησης μετά τη χρήση του.

Ποιες είναι οι κατηγορίες που υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός για το “Προϊόν της Χρονιάς” στην Ελλάδα;

Οι κατηγορίες της προσωπικής φροντίδας και περιποίησης είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση και κάθε χρόνο αναδεικνύουν αρκετά Προϊόντα της Χρονιάς σε διάφορες υποκατηγορίες (πχ. Βαφές μαλλιών, αφρόλουτρα, oral care κτλ ). Μεγάλο ενδιαφέρον και για τα μη αλκοολούχα ποτά, τα τρόφιμα αλλά και για τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού. Οι κατηγορίες κάθε χρόνο δημιουργούνται με βάση τα νέα καινοτόμα προϊόντα που έχουν λανσαριστεί στην Ελληνική αγορά.

Ποιες καινοτομίες που έχουν προκύψει στην Ελλάδα σας έχουν εντυπωσιάσει και πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να έχουν πορεία και εκτός Ελλάδας;

Η Ελληνική αγορά είναι πολύ δυνατή γιατί ενώνει την διεθνή νοοτροπία με την ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Γι αυτό και βλέπουμε συχνά προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί και κατασκευαστεί στην Ελλάδα τα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε ότι αφορά τον αριθμό καινοτόμων προϊόντων και του αριθμού συμμετοχών στον διαγωνισμό “Προϊόν της Χρονιάς”

Στο παρελθόν αρκετές εταιρίες παρουσίασαν και κέρδισαν στον διαγωνισμό Προϊόν της Χρονιάς στην Ελλάδα, με προϊόντα τα οποία αργότερα λανσαρίστηκαν και συμμετείχαν σε άλλες χώρες. Πολλές εταιρίες λοιπόν διαλέγουν την Ελλάδα για να δοκιμάσουν την πορεία ενός νέου προϊόντος.

Αναζητούν οι Έλληνες καταναλωτές καινοτόμα προϊόντα; Σε τι βαθμό συγκρινόμενοι με καταναλωτές άλλων χωρών;

Τα στοιχεία της TNS ICAP μας ενημερώνουν οτι το 80% των Ελλήνων θέλει να δοκιμάσει νέα και καινοτόμα προϊόντα και οτι το 50% είναι διαθέσιμο να πληρώσει κάτι επιπλέον αν ένα προϊόν τους ικανοποιεί πραγματικά. Πρόκειται για πολύ θετικά στοιχεία που δείχνουν πόσο ανοιχτός και θετικός είναι ο Έλληνας απέναντι στην καινοτομία. Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί στις τιμές και στις προσφορές, ένα νέο και καινοτόμο προϊόν μας απλοποιεί τη ζωή και μας βοηθά να κερδίσουμε χρόνο και χρήμα.

Πέρα από την ηθική ικανοποίηση της βράβευσης τα “Προϊόντα της Χρονιάς” αναγνωρίζονται στην συνέχεια από καταναλωτές που δεν τα έχουν δοκιμάσει, χάρη στην σηματοδότηση;

Το λογότυπο μεταφέρει/μεταδίδει στον καταναλωτή την καινοτομία με τον πιο άμεσο και έξυπνο τρόπο. Αν και εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά και σε διαφορετικά μέσα επικοινωνίας, δίνει ιδιαίτερη ώθηση στα νικητήρια προϊόντα γιατί αντιπροσωπεύει την επιλογή των καταναλωτών. Και γνωρίζουμε πως ο καταναλωτής εμπιστεύεται την γνώμη των άλλων καταναλωτών!

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής για το Προϊόν της Χρονιάς 2015 έχουν ξεκινήσει. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Νατάσσα Νάκη τηλ. 210 6614240 [email protected]   website: www.productoftheyear.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα