Έφεση για την αθώωση του Ανδρέα Γεωργίου

Έφεση για την αθώωση του Ανδρέα Γεωργίου
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΤΑΤ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σε νέα δίκη, δευτέρου βαθμού, παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος

Σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο παραπέμφθηκε τελικά η “τύχη” της υπόθεσης σχετικά με την ενδεχόμενη διόγκωση του ελλειματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, μετά την αθώωση για το πλεημμέλημα της παράβασης καθήκοντος του πρώην επικεφαλής της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνα άσκησε έφεση κατά την απαλλακτική απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, και πλέον αναμένεται η διεξαγωγή νέας δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς φέρεται να διατήρησε για περίπου 4 μήνες το 2010 τόσο την ιδιότητα του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ όσο και αυτή του στελέχους του ΔΝΤ ενώ παράλληλα δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής, όπως ορίζει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας βρίσκεται το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης των καταγγελιών που αφορά στο κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα