Λάδι στη φωτιά: Συνελήφθη Γερμανίδα στη Τουρκία για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

default image

Στο σπίτι της βρέθηκαν βιβλία, που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο του Τούρκου ιεροκήρυκα, που θεωρείται από την γείτονα χώρα ο "εγκέφαλος" της απόπειρας πραξικοπήματος

Στη σύλληψη μιας Γερμανίδας, η οποία φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, “εγκέφαλου” της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, προχώρησαν οι αρχές της γείτονας χώρας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ.

Η σύλληψη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει γίνει εδώ και μέρες και η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με την γυναίκα. Στο σπίτι της βρέθηκαν βιβλία, τα οποία είχαν αναφορές και υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο του Τούρκου ιεροκήρυκα.

Η ταυτότητα της γυναίκας δεν έχει γίνει γνωστή ενώ ερωτηματικό αποτελεί αν ταξίδεψε στη Τουρκία ή ζούσε εκεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους περίπου 59.000 άτομα. Περίπου 26.000 έχουν συλληφθεί, 13.000 θεωρήθηκαν ύποπτα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ενώ τα διαβατήρια περίπου 75.000 έχουν ακυρωθεί, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο φυγής τους στο εξωτερικό.

Πηγή: Süddeutsche Zeitung

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα