Σπόντες Γεωργιάδη κατά Μεϊμαράκη: Στόχος να καταλήξει η εκλογική διαδικασία παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς

Σπόντες Γεωργιάδη κατά Μεϊμαράκη: Στόχος να καταλήξει η εκλογική διαδικασία παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς
New Democracy Main Pre-Elections Rally, in Athens, on Sept. 17, 2015 / , , 17 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στην επιτροπή της ΚΕΦΕ εξέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τη δημοκρατία, λέει ο υποψήφιος για την προεδρία αφήνοντας αιχμές κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σημερινή λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, δήλωσε τα εξής: “Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια”.

Παλινωδίες στη διαδικασία

Με σαφείς αιχμές κατά των θέσεων Μεϊμαράκη ο κ. Γεργιάδης τονίζει πως “η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει. Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία”.

Εν συνεχεία περιγράφει το χρονικό της διάλυσης της συνεδρίασης και της εφόδου Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ: “Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει απ’ αυτήν. Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή”.

Αυτή η εικόνα βλάπτει τη ΝΔ

“Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς” συνεχίζει ο κ. Γεωργιάδης στοχεύοντας κατά του υπηρεσιακού προέδρου.

“Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει” συμπληρώνει και καταλήγει λέγοντας: “Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας”.

Επίσκεψη Γεωργιάδη στο Άγιο Όριος

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε την Τρίτη, το  Πρωτάτου του Αγίου Όριους, όπου και συναντήθηκε με την Ιερά Επιστασία. Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρειο Ελλάδα και σε δήλωσή του εξέφρασε τη χαρά του για το ότι ο Θεός τον αξίωσε να έρθει για μια ακόμα φορά στο Άγιον Όρος.

«Θα ήθελα να είχαμε λίγες ώρες παραπάνω. Το Άγιο Όρος δίνει θάρρος σε όλους του Έλληνες και Χριστιανούς, και πρέπει να το σεβόμαστε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα