Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των Beatles, George Martin

Πέθανε ο μουσικός παραγωγός των Beatles, George Martin

O θρυλικός παραγωγός των Beatles, το 5ο "Σκαθάρι" πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 90 ετών ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τους Beatles και την τεράστια επιτυχία τους, ο George Martin.

Ο George Martin ήταν παραγωγός των Beatles σχεδόν σε όλη την μουσική διαδρομή τους, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως “το 5ο Σκαθάρι” καθώς είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με τη δισκογραφία του ιστορικού συγκροτήματος.

© Ringo Starr/ Twitter

 

Το θάνατο του Μάρτιν ανακοίνωσε ο Ringo Starr μέσα από το Twitter του.

© EPA

 

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έκανε παραγωγή σε περισσότερους από 700 δίσκους. Η γνωριμία του με τους Beatles άρχισε το 1962 και στον Martin είχαν κάνει εντύπωση τα φωνητικά του Paul McCartney και του John Lennon. Ο Martin εργαζόταν στην Parlophone, όταν και αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους Beatles να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ, την ώρα που άλλες εταιρείες τους είχαν γυρίσει την πλάτη.

Εκτός από τους Beatles συνεργάστηκε με μια πληθώρα καλλιτεχνών όπως οι Gerry and the Pacemakers, Shirley Bassey και Cilla Black.

Ο Martin στέφθηκε ιππότης το 1996. Το 2006 σε συνεργασία με τον γιο του βοήθησε στη δημιουργία του σόου “Love” του Cirque du Soleil που αντλεί την έμπνευσή του από τους Beatles στο Λας Βέγκας, το οποίο και του χάρισε τα δυο πιο πρόσφατα Grammy του.

Εξάλλου το όνομά του έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως του πιο επιτυχημένου παραγωγού στην ιστορία της ανθρωπότητας, με περισσότερα από 50 σίνγκλς που έκαναν επιτυχία και έφτασαν στο Νο 1 σε περίοδο πέντε δεκαετιών μόνον στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα