Ίμια: Το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει τα περί θερμού επεισοδίου

Ίμια: Το υπουργείο Ναυτιλίας διαψεύδει τα περί θερμού επεισοδίου

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο αναφέρει πως δεν έχουν βάση οι πληροφορίες που ήθελαν ελληνικά και τουρκικά σκάφη να έρχονται ένα βήμα από το θερμό επεισόδιο

Δεν συνέβη ποτέ το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο στα Ίμια λένε οι ελληνικές αρχές. “Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών”. Αυτό σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, απαντώντας σε πληροφορία που μετέδωσε το ΚΥΠΕ από την Κωνσταντινούπολη.

“To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας” συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Θυμίζουμε πως οι ίδιες τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι στις 11.30 έφτασαν πάνω από τα Ίμια ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα από τη Λέρο, παρέμειναν στον αέρα για κάποιο διάστημα και μετά αποχώρησαν. Στη συνέχεια γύρω στις 12.00 δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής καταδίωξαν πρώτα τους ψαράδες και μετά την ελληνική ακτοφυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα