ΝΔ: ‘Σκοτωμός’ των υποψηφίων προέδρων για την γνησιότητα του γαλάζιου εκλογικού σώματος της 22ας Νοεμβρίου

ΝΔ: ‘Σκοτωμός’ των υποψηφίων προέδρων για την γνησιότητα του γαλάζιου εκλογικού σώματος της 22ας Νοεμβρίου

Σε ναρκοπέδιο εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση η ΚΕΦΕ. Πραγματικό σημείο τριβής ανάμεσα στο Μεϊμαράκη και τους άλλους τρεις υποψηφίους προέδρους η γνησιότητα των εκλογικών καταλόγων. Το μεσημέρι η νέα συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορέσει να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών νέου προέδρου της ΝΔ είναι η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος, με πιθανό ένα νέο γύρο δημόσιων αντεγκλήσεων μεταξύ των υποψηφίων που μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να τινάξει την εκλογική διαδικασία κυριολεκτικά στον αέρα.

ή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που ήταν για ακόμα μια φορά μαραθώνια –διήρκεσε 6 ώρες- αλλά περιλάμβανε συνεχείς διακοπές και στο ενδιάμεσο απευθείας συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία καχυποψία ανάμεσα στα επιτελεία των Β. Μεϊμαράκη, Α. Τζιτζικώστα, Ά. Γεωργιάδη και Κ. Μητσοτάκη για τυχόν νοθεία του αποτελέσματος.

Κύριο σημείο τριβής ανάμεσα στην πλευρά Μεϊμαράκη και τους άλλους τρεις είναι στην πραγματικότητα οι εκλογικοί κατάλογοι με τους οποίους θα γίνουν οι εκλογές στις 22 Νοεμβρίου. Όλη η κουβέντα για το ύψος του αντιτίμου και το διαχωρισμό παλιών και νέων μελών αφορά ακριβώς στο πως θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο (έτσι όπως το αντιλαμβάνεται κάθε πλευρά) του αποτελέσματος ως προς το κατά πόσο οι εκλογείς θα είναι πραγματικοί στον αριθμό και ταυτόχρονα θα είναι και νεοδημοκράτες.

Η πλευρά Μεϊμαράκη αλλά και των μελών της εφορευτικής επιτροπής που αντιτάσσονται στην πρόταση για εκλογές ανάλογες με τις προδιαγραφές του 2009, που υποστηρίζει η πλευρά των άλλων τριών υποψηφίων και άλλα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αναδεικνύει πρωτίστως το οικονομικό κόστος και την ανάγκη διασφάλισης ότι δεν θα ψηφίζει κανείς «περαστικός».

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντιμετωπίζουν τον οικονομικό παράγοντα ως προσχηματικό από την πλευρά του νυν προέδρου του κόμματος και ουσιαστικά του καταλογίζουν ότι θέλει μικρό εκλογικό σώμα απολύτως ελεγχόμενο από τον κομματικό μηχανισμό.

Πάντως τα τελευταία 24ωρα το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε σημείο που στη Λεωφόρο Συγγρού έχει ξανανοίξει η συζήτηση κατά πόσο ήταν πραγματικοί οι εκλογικοί κατάλογοι του 2009! Μάλιστα ακούγεται ότι στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη γίνονται και σκέψεις για χωριστές κάλπες ανάμεσα στα ήδη εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ και σ’ αυτούς που θα εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, όπου όλες οι πλευρές φέρονται ανυποχώρητες από τις θέσεις τους, έχουν αναζωπυρωθεί φήμες των προηγούμενων ημερών που ήθελαν απόσυρση από την κούρσα συγκεκριμένων υποψηφίων με επιχείρημα τη διαφωνία ως προς τα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα σε επίσημο επίπεδο το κλίμα έχει δυναμιτιστεί και η διαδικασία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ναρκοπέδιο για την πορεία της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων να προχωρήσουν σε νέο γύρο διαβουλεύσεων και συνεννοήσεων πριν από τη σημερινή μεσημεριανή συνεδρίαση της επιτροπής ενώ και ο ίδιος εμφανίζεται διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία να προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν επαφές και επικοινωνίες με τους τέσσερις υποψηφίους, προκειμένου να υπάρξει ομόφωνη απόφαση που θα μπορεί να διασφαλίσει και την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα