Ο χάρτης της τρομοκρατίας και το δίκτυο του ISIS

default image

Χάρτης καταγράφει την επιρροή που ασκεί το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και τα δίκτυά του που εξαπλώνονται πέρα από την πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Pics)

Το ISIS έχει καταφέρει να εξαπλωθεί σε περισσότερες από 18 χώρες, στις οποίες η δραστηριότητα της εξτρεμιστικής, τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι διαδεδομένη.

Ο χάρτης που δημιουργήθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου  και δείχνει όλες τις χώρες που οι τρομοκράτες της οργάνωσης έχουν εξαπλώσει τη δράση τους, προσπαθώντας να στρατολογήσουν συνεχώς νέα μέλη.

 

 Τα έγγραφα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το 2014 ανέφεραν πως το Ισλαμικό Κράτος ήταν ενεργό σε επτά, μόλις, χώρες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η δραματική αύξηση της επιρροής του Χαλιφάτου, παρά τις συντονισμένες ενέργειες της Δύσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο χάρτης που διέρρευσε στα αμερικανικά ΜΜΕ αποτελεί ένα από τα απόρρητα έγγραφα με τίτλο “Αύγουστος 2016”, τα οποία συγκεντρώθηκαν από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το επίκεντρο της δράσης του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται στη Συρία και το Ιράκ, ενώ οι σημαντικότεροι συνεργάτες της οργάνωσης είναι η Αλγερία, η Νιγηρία, η Λιβύη, η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και περιοχές της νότιας Ρωσίας.

Ο χάρτης δείχνει την επιρροή που έχει αρχίσει να ασκεί η οργάνωση στο Μάλι, την Αίγυπτο, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Ενώ, οι Ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τον κυριότερο στόχο για τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

(ΠΗΓΗ: Independent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα