Παππάς: H ΝΔ ταυτίζεται με τη λιτότητα

Παππάς: H ΝΔ ταυτίζεται με τη λιτότητα

Χαιρέτισε τις δηλώσεις Ολάντ, Πιτέλα, Μοσκοβισί, Σαπέν υπέρ της Ελλάδας αλλά και τη στάση της Φώφης Γεννηματά και του ΚΚΕ υπέρ της τροπολογίας για την εφάπαξ 13η σύνταξη.

Επίθεση στη ΝΔ με την κατηγορία ότι συντάσσεται με τις πιο ακραίες δυνάμεις της Ευρώπης που υποστηρίζουν τη λιτότητα εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής και αντέτεινε ότι μεγάλο τμήμα της Ευρώπης συντάσσεται πλέον ανοικτά με τις ελληνικές θέσεις και όχι με το Βερολίνο και τον Β. Σόιμπλε.

«Χαιρετίζουμε τη δήλωση Ολάντ» είπε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε ο Γάλλος πρόεδρος υπέρ τις Ελλάδος. Ο κ. Παππάς χαιρέτισε, όμως, και τη στάση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα ο οποίος έβαλε κατά του Β. Σόιμπλε, τη στάση του επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί που ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από το έκτακτο επίδομα, αλλά και τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ήταν άνευ όρων.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιθυμούν τη διαιώνιση της λιτότητας, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Βερολίνο και τον Β. Σόιμπλε. «Η στράτευση της ΝΔ στο “Mένουμε Ευρώπη” είναι για να μείνει η Ευρώπη ως έχει. Να μείνει η Ευρώπη της λιτότητας» τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς χαιρέτισε, όμως, και τις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά που στηλίτευσε το ρόλο του Β. Σόιμπλε και δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία για τη 13η σύνταξη. Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς επικρότησε και τη στάση του ΚΚΕ, που υπερψηφίζει επίσης την τροπολογία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα