ΝΔ: Αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμα και σε debate

ΝΔ: Αδυνατούν να συμφωνήσουν ακόμα και σε debate

Επιφυλακτικός ο Μεϊμαράκης, όρους θέτει ο Τζιτζικώστας. Ανεπιφύλακτα υπέρ οι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης

Ένα debate και αυτό με ερωτηματικό για το αν θα γίνει τελικά είναι ο κοινός τόπος μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, που συνεδρίασαν την Δευτέρα το μεσημέρι. Υπέρ μιας τηλεμαχίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις τάσσονται οι πλευρές των Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προϋπόθεση η συμμετοχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διαμηνύει η πλευρά Τζιτζικώστα, ενώ επιφυλάσσεται να απαντήσει ο νυν πρόεδρος του κόμματος, που εμφανίζεται αρνητικός σε μια τηλεμαχία καθώς σύμφωνα με τους συνεργάτες του οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ είναι στελέχη του ίδιου κόμματος και όχι εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των υποψήφιων προέδρων της ΝΔ.
Παράλληλα οι εκπρόσωποί τους συμφώνησαν στη διεξαγωγή δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ζήτημα το αν η σύνθεση των δύο συνδιασκέψεων θα είναι αμιγώς κομματική ή ευρύτερα κοινωνική.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου της ΝΔ.

Στο μεταξύ με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο για περίσσευμα μικροπολιτικής στη ΝΔ και τονίζει ότι για να μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει την διακυβέρνηση θα πρέπει “το «νέο» να μετουσιώνεται σε πολιτικές προτάσεις και πρακτικά σχέδια, όχι να γίνεται σύνθημα χωρίς περιεχόμενο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα