Έρχεται η Βελκουλέσκου

Έρχεται η Βελκουλέσκου

Αναχωρεί για την Αθήνα η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την ελληνική πρωτεύουσα Ντάλια Βελκουλέσκου. Την "πιάσαμε στα πράσα"

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών “έπιασε” ο φακός του News 247 την, Ντάλια Βελκουλέσκου η οποία ετοίμασε βαλίτσες και έρχεται στην Αθήνα.

Μετά το πράσινο φως του Eurogroup της Δευτέρας, οι θεσμοί επιστρέφουν σήμερα το βράδυ προκειμένου από αύριο να πιάσουν δουλειά από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

 

Η Αθήνα δεν έχει παρά έναν μήνα (και κάτι μέρες) μπροστά της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ταυτόχρονη έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση χρέους.

Κατά τις πληροφορίες, το κουαρτέτο θα παραμείνει επί ελληνικού εδάφους για 10 περίπου μέρες, ήτοι μέχρι και τις 17-18 Μαρτίου. Τότε η διαπραγμάτευση θα διακοπεί, λόγω του Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου), με τους δανειστές να επιστρέφουν στις βάσεις τους. Επάνοδός τους στην Αθήνα θα πρέπει να αναμένεται εντός του Απριλίου. Ημερομηνία ορόσημο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί η 22α Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup. Eυχή όλων μέχρι τότε να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να είναι σε θέση να επικυρώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό που όλοι απεύχονται είναι η διαπραγμάτευση να “τραβήξει” περαιτέρω χρονικά. “Μέχρι την 1η Μαΐου (Ορθόδοξο Πάσχα) η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, περιγράφοντας τα “συμπυκνωμένα” χρονοδιαγράμματα της διαπραγμάτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα