ΝΔ: Επικίνδυνη η διαπραγμάτευση Τσίπρα

ΝΔ: Επικίνδυνη η διαπραγμάτευση Τσίπρα

Το αποτέλεσμα θα είναι πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών και μεγαλύτερα βάρη για τους πολίτες, σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα χωρίς συνεννόηση με τους πιστωτές και τινάζει στον αέρα τη συμφωνία του Eurogroup για την οποία θριαμβολογούσε, σχολιάζει τοκόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το βέτο του ESM στις εξαγγελίες Τσίπρα για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ακολουθεί μία πολιτική τελείως αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική. Έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας σε πολυετείς ανέφικτους δημοσιονομικούς στόχους που επιφέρουν σκληρά μέτρα λιτότητας για να πάρει κάποια ελάφρυνση ύστερα από 25 χρόνια. Στη συνέχεια, μοιράζει ένα επίδομα στους συνταξιούχους, χωρίς να έχει κάνει, όπως τώρα αποδεικνύεται, καμιά συνεννόηση με τους δανειστές και τινάζει στον αέρα τη συμφωνία για την οποία μέχρι χθες πανηγύριζε. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών. Ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους απλούς πολίτες.  Είναι απολύτως επικίνδυνοι για το λαό και τη χώρα μας».

Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα ότι διαπραγματεύεται επαναλαμβάνοντας το «παραμύθι» του πρώτου εξαμήνου του 2015. Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Όταν το Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον κ. Τσίπρα ότι ελπίζει να μη θέτει σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός έσπευσε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη ότι πάλι κινδυνολογεί. Και δεν πέρασαν ούτε δύο 24ωρα και ο ESM πάγωσε τη ρύθμιση για το χρέος και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την τρόικα γραπτή εξήγηση για το αν τα μέτρα είναι συμβατά με το πρόγραμμα. Εμείς ως ΝΔ, είπαμε ότι θα ψηφίσουμε τη ρύθμιση για το κοινωνικό μέρισμα. Την ψηφίζουμε με τη λογική ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη τα χρήματα. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Άλλο πράγμα είναι όμως να βοηθήσεις τους αδύναμους ανθρώπους και άλλο να το κάνεις με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα».

Σ’ αυτή τη γραμμή ήταν και η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κόκκινες γραμμές και η ολοκλήρωση της  β’ αξιολόγησης μετατίθεται, παλινδρομεί και πελαγοδρομεί, ενώ κατασκευάζει εχθρούς εντός και εκτός της χώρας για να καλύψει τα αδιέξοδά της», καταλήγοντας ότι “είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή καθώς ο λογαριασμός πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που η κυβέρνηση δηλώνει ότι διαπραγματεύεται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα