Οι νέοι συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι νέοι συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδριάζει για δεύτερη μέρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με την διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και την εκλογή του νέου Γραμματέα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τις νέες ισορροπίες στο κόμμα

Μετά την τελική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα η Πολιτική Γραμματεία, το πιο ευέλικτο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, διευρύνεται προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αντιπροσώπευση, αλλά και διεύρυνση των τομέων που αναλαμβάνει.

Αντί για 11+2 μέλη θα αποτελείται, πλέον από 15+2 μέλη, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας δεν χρειάζονται ψήφο για την εκλογή τους.

Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε και έγινε δεκτό από το σώμα στην Πολιτική Γραμματεία να είναι μέλη και υπουργοί προκειμένου να υπάρξει άμεση σύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση, αλλά και παράλληλη αναφορά και των δυο πλευρών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αριστείδης Μπαλτάς θα συμμετέχουν στο όργανο, ενώ υπήρξε αρχική εισήγηση και για τον Νίκο Φίλη, ο οποίος, όμως ζήτησε να μην συμμετέχει λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας. Στόχος, επίσης, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη, είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του κύρους του οργάνου.

Από συνολικά 19 υποψήφιους στην Πολιτική Γραμματεία για τις 8 κενές θέσεις που υπήρχαν εκλέχθηκαν οι: Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, Μαρίκα Φραγκάκη 36, Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι.

Στην Πολιτική Γραμματεία παραμένουν τα παλαιότερα μέλη Ράνια Σβίγκου, Γιάννης Μπουρνούς, Νάσος Ηλιόπουλος και Πάνος Λάμπρου.

Οι νέοι συσχετισμοί στην Πολιτική Γραμματεία

Συνολικά 6 μέλη ανήκουν στην κίνηση των «53+» στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του κόμματος μέχρι το Συνέδριο. Οι Πάνος Λάμπρου, Ράνια Σβίγκου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χάρης Γολέμης, Μανώλης Σαρρής και Μιχάλης Υδραίος ανήκουν στην συγκεκριμένη κίνηση που είχε συγκροτηθεί λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2014.

Στην ενωτική κίνηση που ανήκει στην πλειοψηφία ανήκουν οι Νίκος Σκορίνης, Νίκος Παυλίδης, Πέτρος Καραγιώργος Γιάννης Μπουρνούς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόταση του Γιάννη Μπαλάφα από την «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 2010» είναι η Μαρίκα Φραγκάκη, ενώ εξελέγη και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς.

Νέος Γραμματέας του κόμματος εξελέγη ο Παναγιώτης Ρήγας, οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος συγκεντρώνοντας 149 ψήφους έναντι 41 λευκών και 2 άκυρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα