Τσακαλώτος: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Τσακαλώτος: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
Press conference held by the Minister of Finance Euclid Tsakalotos and the Alternate Minister of Finance Giorgos Chouliarakis, in Athens, on May 26, 2016 / , , 26 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Δε θα υπάρξει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Τι είπε για τον Ανδρέα Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Ό,τι μέτρα είχαμε δεσμευτεί ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Μαΐου… Το συμπληρωματικό το ψηφίσαμε με το πολυνομοσχέδιο στις 22 Μαΐου. Δεν αναμένονται νέα μέτρα» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ επεσήμανε ότι, «έχει αποδειχθεί -και η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της- ότι παιχνίδια με θεσμούς με αμφισβητήσεις οδηγούν συχνά σε μεγάλους κινδύνους».

«Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτήν την εποχή και η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την μη υποβολή από την Κυβέρνηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

“Παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τα θεσμοθετημένα χρονοδιαγράμματα, η Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν έχει προχωρήσει ούτε στην κατάρτιση ούτε και στην επικαιροποίηση Μεσοπρόθεσμου. Έτσι, το μόνο εν ισχύ  Μεσοπρόθεσμο είναι αυτό για την περίοδο 2015 – 2018, που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2014, τηρώντας, φυσικά, τότε, τα προβλεπόμενα του σχετικού νομικού πλαισίου” τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας, και προσθέτει:

“Για τον λόγο αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας απαντήσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν προχώρησε στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου 2016 – 2019, γιατί δεν κατέθεσε, στο τέλος Μαΐου 2016, το Μεσοπρόθεσμο 2017 – 2020, όπως η ίδια είχε δεσμευθεί και περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο και πότε επιτέλους σκοπεύει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο και να προχωρήσει στην υποβολή του Μεσοπρόθεσμου 2017 – 2020”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα