Πολιτικός καυγάς εσωτερικού για τη Σύνοδο που ακόμη συνεχίζεται

Πολιτικός καυγάς εσωτερικού για τη Σύνοδο που ακόμη συνεχίζεται
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας ΔΗμοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η δήλωση Μητσοτάκη για το προσχέδιο συμπερασμάτων προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, που έκανε λόγο για εθνική ανευθυνότητα. Διαπραγματευτικό όπλο οι απαιτητικοί στόχοι της αντιπολίτευσης, απαντά η Συγγρού

Ενώ  η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό συνεχίζεται, με έντονο παρασκήνιο και τη Γερμανία σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την Ελλάδα να επιχειρεί να γλυτώσει τα χειρότερα, νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος για το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων

“Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το προσχέδιο θα είναι και το τελικό κείμενο. Δυστυχώς δεν φαίνεται να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις που από κοινού συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων. Το προσχέδιο αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για τη χώρα και περνάει κάτω από τον πήχη. Τον χαμηλό πήχη, τον οποίο εμείς βάλαμε στον πρωθυπουργό, στα πλαίσια της συζήτησης που είχαμε στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή”, είπε ειδικότερα ο πρόεδρος της ΝΔ στο Real FM.

Τη δήλωση αυτή σχολίασε μέσω twitter από τις Βρυξέλλες  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Αποτελεί ένδειξη απίστευτης μικρότητας και εθνικής ανευθυνότητας, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και πριν ακόμη ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υιοθετεί διαρροές, οι οποίες μετά από λίγο διαψεύδονται, υπονομεύοντας την ελληνική προσπάθεια.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του”, δήλωσε η κ.Γεροβασίλη.

Διαπραγματευτικό όπλο οι στόχοι της αντιπολίτευσης

Στην κυβερνητική εκπρόσωπο απάντησε σε έντονο ύφος ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Η ομάδα εξουσίας, που έχει φέρει τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, αγνοεί τα στοιχειώδη. Ακόμα κι ένας πρωτοετής Διεθνών Σχέσεων έχει μάθει ότι οι απαιτητικοί στόχοι που θέτει η Αντιπολίτευση είναι διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης για να διεκδικήσει – αν βέβαια μπορεί – περισσότερα για το εθνικό συμφέρον. Αυτό το τόσο απλό, αδυνατούν να το καταλάβουν οι ‘’απίθανοι σύμβουλοι’’ του Μαξίμου και καταφεύγουν πάλι σε ύβρεις.

Απίστευτη ‘’μικρότητα’’ και ‘’εθνική ανευθυνότητα’’ είναι να ακυρώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μια εθνική στρατηγική, μιλώντας για ‘’τρόικα εσωτερικού’’ και για δήθεν ‘’ακροδεξιές ατζέντες’’, λίγες ώρες μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.Γι’ αυτό, πριν κάνουν δηλώσεις, ας κοιτάνε πρώτα τους καθρέφτες του Μαξίμου…”

Ο κ.Παππάς πάντως συνέχισε να τουιτάρει απαντώντας στον κ.Μητσοτάκη, που είχε επίσης δηλώσει στην ίδια συνέντευξη ότι δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα