Γεννηματά: Αποτυχία δύο στα δύο. Τόμσεν και Σόιμπλε τρίβουν τα χέρια τους

Γεννηματά: Αποτυχία δύο στα δύο. Τόμσεν και Σόιμπλε τρίβουν τα χέρια τους
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (26/11/16) (EUROKINISSI) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας απέτυχε στη διαπραγμάτευση και για το χρέος και για τα πρωτογενή και δηλώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος

Για διπλή αποτυχία στη διαπραγμάτευση, τόσο για το χρέος, όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της πολιτικής αλλαγής με το ΠΑΣΟΚ.

“Δυστυχώς καθημερινά επιβεβαιώνεται πως ο κ. Τσίπρας απέτυχε απόλυτα και αυτή την φορά, στην κρίσιμη για την χώρα διαπραγμάτευση.

Περιορίστηκε μόνο σε πενιχρές ρυθμίσεις για το χρέος, που θα λειτουργήσουν μετά από 24 χρόνια, ενώ αποδέχθηκε πλήρως τα απαράδεκτα και μη επιτεύξιμα πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία θα απαιτηθούν άμεσα, και για αρκετά χρόνια.

Πλεονάσματα που θα στραγγαλίσουν την οικονομία και θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα και Μνημόνια.

Αποτυχία δύο στα δύο. Τόμσεν και Σόιμπλε τρίβουν τα χέρια τους”, δήλωσε ειδικότερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ.Γεννηματά τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις του  κ. Τόμσεν και του ΔΝΤ για τις συντάξεις, τις απολύσεις και το αφορολόγητο, προσθέτοντας: “Δυστυχώς η ανικανότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης δεν μας κάνει αισιόδοξους, για το τελικό αποτέλεσμα.”

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η λύση όμως δεν βρίσκεται στην παλινόρθωση της δεξιάς, η οποία ουσιαστικά αποδέχεται τις νεοφιλελεύθερες «συνταγές» του ΔΝΤ, αλλά όπως αναφέρει:

“Υπάρχει άλλος δρόμος. Με αλλαγή πολιτικής και αλλαγή κυβέρνησης. Και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα