Ποτάμι: Θετικοί σε μια συμφωνία για παραμονή στο ευρώ. Άλλοι φόροι όμως δεν αντέχονται

Ποτάμι: Θετικοί σε μια συμφωνία για παραμονή στο ευρώ. Άλλοι φόροι όμως δεν αντέχονται
Συμβολική διαμαρτυρία του πεικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη και βουλευτών του κόμματος εναντίον της κατάργησης του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων, έξω από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

"Να μην πληρώσουν οι πολίτες τον χρόνο που σπατάλησε η κυβέρνηση", ζητάει το Ποτάμι. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ναι σε μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ, όχι όμως σε νέους φόρους, λέει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τον χρόνο που σπατάλησε η κυβέρνηση.

“Η βροχή από φορολογικά μέτρα που έρχεται στο προσκήνιο, αμέσως μετά την κοινή δήλωση για πρόοδο στις συνομιλίες με τους εταίρους, προκαλεί ανησυχία. Αύξηση στο ΦΠΑ ακόμη και σε βασικά είδη, διατήρηση της έκτακτης εισφοράς και του ΕΝΦΙΑ  είναι μερικά από αυτά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι “ξεκινάμε με θετική διάθεση απέναντι σε μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ”.

Και η κυβέρνηση πρέπει να την επιδιώξει. Όμως κι άλλοι φόροι δεν αντέχονται. Η κοινωνία έχει γονατίσει ύστερα από 5 χρόνια μειώσεων στο εισόδημα και διαρκείς φορολογικές αυξήσεις. Η οικονομία δε μπορεί να σηκώσει πρόσθετα υφεσιακά μέτρα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Και συνεχίζει: “Αυτό υποτίθεται πως αποτελούσε κόκκινη γραμμή, αλλά φαίνεται πως έχει ξεθωριάσει. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί σπατάλησε χρόνο και πολιτικό κεφάλαιο σε επιμέρους θέματα, αντί να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές που θα της επέτρεπαν να διαπραγματευθεί από καλύτερη θέση. Το χρόνο που σπατάλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα κληθούν τώρα να τον πληρώσουν οι πολίτες. Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας στον κ. Τσίπρα να ενημερώσει υπεύθυνα τη Βουλή, τα κόμματα και το λαό για τις κυβερνητικές θέσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα