Εκλογές ΟΕΕ: Εύκολη νίκη για ΝΔ, ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ΟΕΕ: Εύκολη νίκη για ΝΔ, ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές στο Οικονομικό Επμελητήριο της Ελλάδας για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) και των μελών των Τοπικών Διοικήσεων (Τ.Δ.) των Περιφερειακών Τμημάτων (Π.Τ.) του Ο.Ε.Ε., την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Το στιγμιότυπο από το Ζάππειο Μέγαρο όπου είχαν στηθεί κάλπες για την περιφέρεια της Αττικής. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η παράταξη που στήριξε η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη, με την ΠΔΣΟ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερη. Μεγάλη ικανοποίηση σε Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη

Άνετη επικράτηση στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είχε η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων που πρόσκειται στη  Νέα Δημοκρατία, καταφέροντας να αποσπάσει το 35,75% των ψήφων, αυξάνοντας τα ποσοστά της από 31,9%, που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές του 2013. Έτσι η ΔΗΚΙΟ κατάφερε να αυξήσει τις έδρες τις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο από 5 σε 6.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 28,5% ήρθε η πρώην ΠΑΣΚΟ, νυν ΠΔΣΟ,  που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, καταφέροντας να εκλέξει 4 αντιπροσώπους στο νέο Δ.Σ. Μάλιστα, είδε τα ποσοστά της να αυξάνονται κατά 5 μονάδες.

Τρίτη παράταξη αναδείχθηκε η ΔΠΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, παίρνοντας μια έδρα με ποσοστό 5,04% από 6,22% που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές, ενώ μια έδρα κατάφερε να εκλέξει και η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΣΥΝ.ΑΡ.ΟΕ,  με δραματική όμως συρρίκνωση των ποσοστών της, αφού κατάφερε να λάβει μόλις το 4,78% των ψήφων, έναντι του 7,66% που ήταν η προηγούμενη επίδοση.

“Οι οικονομολόγοι μίλησαν και επιβράβευσαν για ακόμη μία φορά τη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – ΔΗ.ΚΙ.Ο. για το έργο της στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Με μεγάλη αύξηση των ποσοστών της, την κατέστησαν και πάλι πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Την επόμενη μέρα όλοι οι οικονομολόγοι, ενωμένοι, εργαζόμαστε για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο με ακόμα ισχυρότερη φωνή, προς όφελος της πολιτείας και των συναδέλφων. Προς όφελος της χώρας”. τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ικανοποίηση σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την πρωτιά της ΔΗΚΙΟ στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει πως “η χθεσινή νίκη αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων θέσεων, των θέσεων και των αξιών της Ν.Δ. και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη“.

“Νίκη των φιλελευθέρων θέσεων και αξιών της Ν.Δ.”

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο Κώστα Κόλλια και όλα τα στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων για τη νίκη της στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Χιλιάδες επιστήμονες οικονομολόγοι, βρέθηκαν σήμερα στις κάλπες εκλέγοντας νέα διοίκηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Χιλιάδες είναι αυτοί που επέφεραν στην πρώτη θέση την ΔΗΚΙΟ», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

“Ελπιδοφόρο αποτέλεσμα”

Δήλωση για τα αποτελέσματα έκανε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης:

«Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατέδειξε ότι ο στόχος της Προοδευτικής Παράταξης για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών από τα κάτω βρίσκει διαρκώς όλο και πιο πρόσφορο έδαφος.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που διεξήχθη μέχρι σήμερα σε πανελλαδικής εμβέλειας αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, οι παρατάξεις που εκπροσωπούν τον ιδεολογικό μας χώρο επιτυγχάνουν αποτελέσματα πολλαπλάσια της σημερινής κοινοβουλευτικής απήχησης της Συμπαράταξης.

Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη επισφραγίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αναγκαιότητα για ενότητα και ανανέωση του χώρου σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής. Το δρόμο δείχνουν τα Επιμελητήρια. Μόνο ενωμένοι, με βάση τις ιδεολογικές μας αρχές και τις ηθικές μας αξίες, γράφουμε ιστορία!!!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα