Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά του ISIS στη Λιβύη

default image

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας και έγινε δεκτό από τον Ομπάμα

Αεροπορικές επιδρομές με στόχο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη της Λιβύης, πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Να σημειωθεί ότι οι συμμαχικές με την κυβέρνηση ενότητας της αφρικανικής χώρας, δυνάμεις μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη από τον Μάιο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση εξακολουθεί να κατέχει αρκετά στρατηγικά σημεία στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημίου, του κεντρικού νοσοκομείου και του συνεδριακού κέντρου Ουαγκαντούγκου, όπου εκτιμάται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εφοδίων.

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Σύρτη είχαν ζητηθεί από την κυβέρνηση της Λιβύης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

“Η κυβέρνηση της Λιβύης και οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν επιτυχία στην ανακατάληψη εδαφών γύρω από τη Σύρτη, από το Ισλαμικό Κράτος και προσθέτως οι επιδρομές των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στοχεύουν τους τζιχαντιστές στην πόλη, προκειμένου να καταστεί δυνατό η λιβυκή κυβέρνηση να αποκτήσει πλεονέκτημα”, πρόσθεσε ο Κουκ.

Ο Λίβυος πρωθυπουργός, Φαγέζ Σεράι είπε σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ότι οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν “σοβαρές απώλειες στις τάξεις του εχθρού”.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα