Best of 2014: Τα πόστερ που… μας κόλλησαν στον τοίχο!

Best of 2014: Τα πόστερ που… μας κόλλησαν στον τοίχο!

Μέχρι το τέλος του 2014, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα χαζεύουμε τα posters του 2014 που ήταν κομμάτια τέχνης από μόνα τους

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Είναι πάντα το αγαπημένο κομμάτι της νοσταλγικής μας ετήσιας αναδρομής. Ο αφίσες που επιχειρούν να ιντριγκάρουν τον θεατή για το σύμπαν μίας ταινίας – να του δώσουν αρκετά εφόδια για να θέλει να τη δει, να εισάγουν εντέχνως σημάδια για την μετέπειτα αποκωδικοποίησή της. Το Flix, κοιτώντας πίσω, δεν στέκεται μόνο στα «επίσημα» πόστερ, σε αυτά που επιλέχθηκαν από εταιρίες διανομής για να στολίσουν τον κινηματογράφο της γειτονιάς μας. Θελήσαμε να χαθούμε σ’ ένα μαγευτικό κόσμο από designs, ιδέες, χρώματα, μονοχρωμίες, να σας δείξουμε και εναλλακτικά πόστερ, αυτά που φιλοτέχνησαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες σχεδιαστές στον κόσμο.

Από την απλότητα μίας φροϋδικής «παρένθεσης» («Nymphomaniac») μέχρι τα character posters των μεγάλων blockbusters, τις παστέλ καλλιτεχνίες του «Ξενοδοχείου Grand Budapest» και τα ιαπωνικά πόστερ του «Godzilla» κάθε σχολή έχει το στιλ, το ύφος και την αισθητική της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα