TOMMY EDISON, Ο ΤΥΦΛΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΟ WE

Ένας εκ γενετής τυφλός κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και βαθμολογεί κινηματογραφικές ταινίες. Το πιθανότερο είναι ότι θα συμφωνήσεις για το ποια είναι η καλύτερη ταινία (Vids)

O αμερικανός Tommy Edison γεννήθηκε τυφλός και μέσω του καναλιού του στο YouTube απαντά σε ερωτήσεις μέσω βίντεο για το πώς είναι να ζει κανείς τυφλός.

Όπως μας λέει, πρόκειται για το κανάλι “Tommy Edison Experience”, μέσω του οποίου μιλάει για τη ζωή του όντας τυφλός. Δείχνει στον κόσμο τις δυσκολίες και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα τυφλό άτομο, προσθέτοντας πάντα χιούμορ – το οποίο σας διαβεβαιώνω διαθέτει άφθονο.

“Μέσα από τα βίντεο, απαντάω σε ερωτήσεις του κοινού και λύνω τις απορίες του σχετικά με το πώς είναι η ζωή ενός τυφλού”, μας λέει. Για παράδειγμα, ο Tommy παρουσιάζει πως είναι για κάποιον τυφλό να χρησιμοποιεί το ATM για πρώτη φορά, πως μαγειρεύει, πως ονειρεύεται κτλ.

Οι εν λόγω διαδικτυακές σειρές, όπως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το “Tommy Edison Experience”, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2011, ωστόσο ο Tommy δεν κάνει μόνο αυτό. Έχει καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: είναι κριτικός κινηματογράφου!

Ο Tommy, o οποίος ήταν μάλιστα επί 25 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός,  μελετά ταινίες και προσέχει διαφορετικά πράγματα από αυτά που θα πρόσεχε ένα άτομο που βλέπει. Δεν αποσπάται από όμορφα τοπία και όμορφους ανθρώπους.

“Λαμβάνω υπόψιν το σενάριο, την πλοκή, την υποκριτική και γενικά την όλη παρουσίαση, απλά δεν με αποσπούν τα οπτικά στοιχεία”, τονίζει και προσθέτει πως βαθμολογεί μια ταινία, μετρώντας με μάτια. Ναι, ο Tommy έχει το δικό του μοναδικό σύστημα βαθμολόγησης μιας ταινίας. Αν δηλαδή μια ταινία είναι πάρα πολύ καλή, συστήνει να τη δεις με 4 μάτια ανοιχτά, αν είναι λιγότερο καλή με 3 μάτια ανοιχτά, έπειτα με δύο, και αν είναι χάλια με το ένα μάτι ανοιχτό!

Όταν δηλαδή έκρινε το Scream 4, είχε πει: “Όσοι βλέπετε θα την απολαύσετε. Τυφλοί όλου του κόσμου μείνετε σπίτι. Της βάζω 2 μάτια ανοιχτά”.

Ο Tommy είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος που δε σταματά να σε κάνει να γελάς. Έτσι, δε θα μπορούσε να λείπει το χιούμορ του και από τις κριτικές ταινιών του. Για παράδειγμα, όταν είχε δει τη ταινία “Water for Elephants”, είχε σχολιάσει: “Δε νομίζω πως ο Robert Pattinson ήταν τόσο καλός για να τον δεις. Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι του βρίσκουν τα πιτσιρίκια, αλλά ΟΚ! Χα χα!”

Ερωτηθείς για το πόσες κριτικές ταινιών έχει κάνει, μας λέει πως έχει κάνει τόσες που δεν θυμάται ακριβή αριθμό. Σημειώνει, δε, πως οι ταινίες δράσεις είναι εκείνες που τον δυσκολεύουν περισσότερο.

“Υπάρχουν αρκετά σημεία με παύσεις που δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκείνη τη στιγμή”, μας λέει, και σημειώνει πως μπορεί να είναι ωραίες να τις παρακολουθεί κανείς, αλλά δεν τον ενθουσιάζουν εκείνον.

Παράλληλα, μας αναφέρει πως μια από τις αγαπημένες του ταινίες είναι το Goodfellas. “Είναι άψογη”, μας λέει. “Η υποκριτική, η πλοκή, το σενάριο ακόμα και η μουσική κάνουν την ιστορία να ρέει όμορφα”.

Μάλιστα, σημειώνει πως η εν λόγω ταινία πρέπει να είναι τόσο ωραία για όσους βλέπουν που “ακόμα και αν τη δουν σε μια σπασμένη τηλεόραση με χάλια οθόνη, θα εξακολουθεί να είναι τέλεια και θα το διασκεδάσουν”. “Όποιος δεν την έχει δει, να τη δει άμεσα”, μας προτρέπει.

Όσον αφορά, νέες ταινίες, σημειώνει πως έχει ακούσει καλές κριτικές τόσο για το Interstellar όσο και για το Gone Girl αλλά ακόμα δεν τις έχει μελετήσει. Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, μας λέει πως ο αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Dustin Hoffman και η αγαπημένη του ηθοποιός η Jennifer Lawrence.

*Περισσότερα για τον Tommy Edison στο blindfilmcritic.com

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Σπούδασε στην νέα σύγχρονη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 MediaLab και του SPORT24. Οι εγγραφές άρχισαν!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα