Νέα Υόρκη: Η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται

Νέα Υόρκη: Η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται

Ο απόλυτος προορισμός στην Αμερική έχει έρθει εδώ και μερικές εβδομάδες πιο κοντά στην Αθήνα. Εκμεταλλευτείτε το!

Το τι κάνει την Νέα Υόρκη μοναδική σηκώνει πολύ συζήτηση και πολλές ερμηνείες καθώς για ο καθένας μπορεί να προτάξει και τον δικό του μοναδικό λόγο. Η σύγχρονη μητρόπολη του Δυτικού Κόσμου έχει έρθει από τον Μάρτιο πιο κοντά στην γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού, την Αθήνα, χάρη στην πτήση EK209 της Emirates, την μοναδική που ενώνει τις δύο μεγαλουπόλεις όλο τον χρόνο καθημερινά.

Προσφέροντας προσιτή πολυτέλεια μέσω των αεροσκαφών τύπου Βoeing 777-300ER που χρησιμοποιεί για την πτήση η Emirates ταξιδεύει καθημερινά μεσημέρι από Αθήνα και βράδυ από το – λιγότερο πολύβουο και βολικότερο για αρκετός – αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης. να ανοίξουμε μία παρένθεση και να πούμε για όσους δεν έχουν ταξιδέψει Αμερική ότι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες σε κομβικά αεροδρόμια είναι η τεράστια και ατελείωτη ουρά στον έλεγχο διαβατηρίων τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από την χώρα. Στην περίπτωση του Nιούαρκ αυτό – κατά κανόνα – το αποφεύγεις.

Για να επιστρέψουμε πάλι στα αεροσκάφη της Emirates και στην πτήση EK209 κάτι άλλο που θα αφήσει θετική εντύπωση στους Έλληνες επιβάτες είναι το έντονο ελληνικό χρώμα. Που ξεκινάει από τους Έλληνες αεροσυνοδούς που υπάρχουν πάντα στην συγκεκριμένη πτήση έως την τουλάχιστον μία ελληνική ταινία που υπάρχει στο ICE το πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας της Emirates. Και φυσικά δεν λείπουν και οι ελληνικές γεύσεις από το μενού της business class αλλά και η ελληνική μουσική από τον ατελείωτο κατάλογο του “τζουκ μποξ” του ICE.

Τι μπορείς να κάνεις με του που φτάνεις γύρω στις 10 το βράδυ; Τι καλύτερο από το να αφεθείς στην μαγεία της λουσμένης από τα φώτα της Νέας Υόρκης. Αυτό που έχεις δει σε φωτογραφίες δεν μπορεί να συγκριθεί από την εμπειρία του να βρίσκεσαι στον Μπροντουγεϊ  ή στην Τάιμς Σκουέαρ που είναι λες και μόνιμα βρίσκονται κάτω από το φως χιλιάδων πυροτεχνημάτων. Και φυσικά η ώρα είναι η πλέον κατάλληλη για να δοκιμάσεις ένα από τα περίφημα κοκτέιλ στην πρωτεύουσα τους είτε σε ένα από τα χιλιάδες μπαρ στις γειτονιές της είτε στην πολυτέλεια ενός μεγάλου ξενοδοχείου.

Η πρώτη ημέρα μπορεί να ξεκινήσει με τις σταθερές αξίες (σ.σ. για τους περισσότερους Έλληνες αυτό σημαίνει ψώνια αλλά αυτό θα το πιάσουμε αμέσως μετά) που δεν είναι άλλη από το να δεις την πόλη από ψηλά. Μπορεί η Νέα Υόρκη να μην έχει Ακρόπολη ή Λυκαβηττό έχει όμως εκατοντάδες ουρανοξύστες. Ο πιο γνωστός και κεντρικός επισκέψιμος είναι του θρυλικού Rockefeller, όπου στο παρατηρήριο  “Τοp of the Rock” από τον 67ο έως τον 70ο όροφο έχεις την Νέα Υόρκη στα πόδια σου.

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και αρκετά κοντά στην 5η λεωφόρο όπου είναι και ο πλέον εμπορικός δρόμος της Νέας Υόρκης με τις ακριβές φίρμες να βρίσκονται δίπλα στα Zara και στα Η&Μ. Αν κάτι όμως αξίζει να δει στην συγκεκριμένη λεωφόρο αυτό είναι η Δημόσια Βιβλιοθήκη ανάμεσα στην 40η και την 42η οδό. Με περισσότερα από 53 βιβλία και άλλα αντικείμενα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Αν σας φαίνεται γνωστό σαν κτήριο αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε από που ή έχετε δει το Ghostbusters ή το Sex and the City.

Με αφορμή το τελευταίο νομίζω ότι είναι περιττό να πούμε ότι όλη η πόλη είναι ένα τεράστιο υπαίθριο σκηνικό και σε κάθε γωνιά μπορείς να βρεις σημεία που να σου αφήνουν την αίσθηση ότι έχεις ξαναβρεθεί στην Νέα Υόρκη. Από το Central Park που έτρεχε η Φοίβη στα Φιλαράκια μέχρι το θρυλικό Katz’s deli όπου γυρίστηκε η πιο διάσημη σκηνή οργασμού στο “Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι”. Το Katz’s deli φυσικά θα το επισκεφθείτε για να δοκιμάσετε και ένα από τα καλύτερα σάντουιτς με παστράμι που είναι και το street food της πόλης.

Από εκεί και πέρα η Νέα Υόρκη ανοίγεται για να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός. Είτε αυτή είναι πιο τουριστική εξερευνώντας τα αξιοθέατα της (από το Άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι το μνημείο στους Δίδυμους Πύργους) είτε συλλογής εμπειριών από την επίσκεψη σε ένα μουσείο, την παρακολούθηση ενός μιούζικαλ ή ενός αγώνα στο Madison Square Garden.

Και τέλος, ναι, η Νέα Υόρκη είναι ο παράδεισος για αγορές. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Πρώτον εδώ θα έρθουν ρούχα και αντικείμενα τεχνολογίας πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη και δεύτερον σε πολύ χαμηλότερες τιμές λόγο φορολογίας και εμπορικής πολιτικής των εταιρειών. Για όσους δεν ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο δύο είναι οι “ναοί”, το πολυκατάστημα Macy’s και τα εκπτωτικά καταστήματα Century21. Φυσικά εκπτώσεις και προσφορές υπάρχουν σε όλα τα εμπορικά της πόλης σχεδόν όλο τον χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα