Στο σφυρί και πάλι το Athens Ledra Hotel;

Στο σφυρί και πάλι το Athens Ledra Hotel;

Σε αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη φαίνεται πως βρίσκεται και πάλι το Athens Ledra Hotel, πρώην Ledra Marriott. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος πλειστηριασμός αναμένεται να γίνει στις 13/5, με τιμή εκκίνησης τα 41,1 εκατ. ευρώ. Λίγα λόγια για το εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφ. Συγγρού

Σε πλειστηριασμό φαίνεται πως βγαίνει το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού Athens Ledra (πρώην Ledra Marriott), λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ακίνητο προγραμματίζεται, με επισπεύδουσα δανείστρια την Alpha bank να «βγει στο σφυρί» στις 13 Μαίου με τιμή πρώτης εκκίνησης 41,1 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την ύπαρξη υποψήφιου αγοραστή δεν έχουν προς παρόν γνωστές, εντούτοις πηγές από τον τραπεζικό χώρο αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το ξενοδοχείο εξάλλου βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πρωτεύουσας και παρά το γεγονός πως η τιμή πώλησης θεωρείται υψηλή δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, αλλά και της κάμψης των ξενοδοχειακών τζίρων, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα κάνουν την απόκτηση της μονάδας ιδιαίτερα ελκυστική.

Το Athens Ledra επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με την ίδια τιμή εκκίνησης, εντούτοις η διαδικασία είχε σταματήσει λόγω της αίτησης της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία είχε λάβει προσωρινή διαταγή.

Ωστόσο το περσινό Δεκέμβριο το ξενοδοχείο μπήκε σε νέες περιπέτειες, αφού η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει το Athens Ledra δεν έγινε δεκτή και έτσι δεν μπόρεσαν να ανασταλούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικά μέτρα, οπότε και η μονάδα βγαίνει ξανά σε αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Το ξενοδοχείο, από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους.

Έτσι η μονάδα των 314 δωματίων μετονομάστηκε στις 01/01/2014 σε Athens Ledra Hotel, με την η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. να διαχειρίζεται η ίδια και να λειτουργεί το ξενοδοχείο, υποσχόμενη να αναλάβει να τιμήσει όλες τις υπάρχουσες ατομικές και ομαδικές κρατήσεις.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο-Γώγο, όπως τον αποκαλούσαν όσοι τον γνώριζαν καλά- Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

(Με πληροφορίες από capital.gr και financialbox.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα