NSFC: μεγάλος νικητής το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν!

NSFC: μεγάλος νικητής το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν!

Κι όμως το outsider των Αδελφών Κοέν συνεχίζει να συγκεντρώνει ψήφους εμπιστοσύνης από τις πιο έγκριτες κριτικές ενώσεις. Τι θα κάνουν τα Οσκαρ;

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Από τη στιγμή που το είδαμε στο φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο (όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής), σας το είχαμε γράψει: το «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Κοέν είναι ένα αριστούργημα. Μαζί μας πρόσφατα διαφώνησε η Ενωση Παραγωγών της Αμερικής (Producers Guild of America) αφήνοντας εντελώς εκτός το «Inside Llewyn Davis» και προκαλώντας την οργή του αμερικανικού Τύπου.

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ χάρισε στην ταινία 3 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα – κάτι που επίσης θεωρούμε φειδωλό. Από εκεί και πέρα όμως υπήρξε μία συγκρατημένη αλλά ανοδική πορεία. Το «Inside Llewyn Davis» ψηφίστηκε καλύτερη ταινία του 2013 από το AFI, κέρδισε το μεγάλο βραβείο στα Gotham Awards, έσκισε στα βραβεία των κριτικών του Τορόντο, ενώ αντίστοιχες ενώσεις σε Βοστώνη, Φλόριντα, Φίνιξ υποκλίθηκαν στη χρήση της μουσικής, τη διεύθυνση Φωτογραφίας του και, φυσικά, στον πρωταγωνιστή Οσκαρ Αϊζακς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα