H ιστορία της ΔΕΛΤΑ σε ένα βιβλίο

H ιστορία της ΔΕΛΤΑ σε ένα βιβλίο

Η πορεία της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας που μετατράπηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους ομίλους τροφίμων γραμμένη από τον Αντώνη Κεφαλά

Η ΔΕΛΤΑ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της εκβιομηχάνισης της χώρας. Το κεφάλαιο αυτό αποφάσισε να αποτυπώσει στο χαρτί ο Αντώνης Π. Κεφαλάς, επι δεκαετίες συνεργάτης του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Το βιβλίο του “ΔΕΛΤΑ όπως Ελλάδα”,  που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη ξετυλίγει το κουβάρι από το ξεκίνημα του γαλατάδικου του Αριστείδη Δασκαλόπουλου στην Ζωοδόχου Πηγής μέχρι την δημιουργία του πολυεθνικού ομίλου Vivartia στις ημέρες μας.

Εχοντας πρόσβαση σε εταιρικά και προσωπικά αρχεία και ύστερα από συνεντεύξεις με όλους τους πρωταγωνιστές -συνεντεύξεις που ξεπέρασαν σε διάρκεια τις 170 ώρες-, ο Αντώνης Κεφαλάς χρησιμοποιεί ως αφετηρία τα τριάντα χρόνια συσσωρευμένων εμπειριών του ως συνεργάτη της ΔΕΛΤΑ για να περιγράψει και να αναλύσει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της εταιρίας που, ξεκινώντας ως μαγαζάκι των δέκα αυτοκινήτων διανομής και των είκοσι εργαζομένων, κατάφερε μέσα σε ένα τέταρτο του αιώνα να αποκτήσει παρουσία σε 30 χώρες, με 600.000 σημεία πώλησης, 12.000 εργαζόμενους και τζίρο σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

Η ανελέητη μάχη με τις πολυεθνικές κόντρα στο εβαπορέ και στο παγωτό, ο σκληρός ελληνικός ανταγωνισμός στο φρέσκο γάλα και στο γιαούρτι, οι καινοτομίες στους χυμούς, η καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, η διαρκής εισαγωγή τεχνολογιών για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής, για την αύξηση της παραγωγικότητας και για τη μείωση του κόστους, οι πρωτοπορίες στις εξαγορές και στις συγχωνεύσεις, οι συμμαχίες με διεθνείς παίκτες, η εμμονή στις επενδύσεις, το πρωτοποριακό μάρκετινγκ, αλλά και ήττες όπως στο τυρί και χαμένες ευκαιρίες όπως στο νερό, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο ΔΕΛΤΑ όπως Ελλάδα του Αντώνη Κεφαλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα